Habitaren ideat omaan kahvilaamme

Vielä pari kuvaa Habitaresta tälle viikolle. Näissä jokaisessa kuvassa on joku juju josta sain inspiraatiota tulevaa kahvilaamme varten. Vielä jokin aika sitten en osannut oikein ajatella millaisen kahvilan sisustukseltaan haluaisin, mutta nyt alkaa hiukan ajatukset selkiytyä. Toki nämä on vasta ajatuksia, joita sitten pohdiskellaan yhdessä tulevien yrittäjä-kaverien kanssa.

Ensi vuoden syksyllä siis avaamme talomme toiseen huoneistoon kahvila-puodin. Yhteen huoneeseen tulee mun oma puoti, yhteen ystäväni ekopuoti ja kahteen viimeiseen huoneeseen kahvila. Teemme remontin suht nopealla aikataululla, joten suunnitelmat täytyy miettiä sen mukaan. Huoneistossa on kauniit tummat lautalattiat, niille ei tarvitse onneksi tehdä mitään. Ekopuotiin jää ehkä valkoiset seinät, mutta tuotteilla ja huonekaluilla saa tilaan kivasti väriä ja tunnelmaa.

Omaan puotiini tulee mahdollisesti myös vain valkoiset seinät, nykyisestä puodistani poiketen. Mullahan on täällä nyt hyvinkin kuviolliset tapetit, mutta siihen on syynä vain se, ettei tämän työhuoneen alunperin pitänyt olla kauppa. Tapetit ovat toki kauniit ja kehutut, mutta tavara hukkuu tapetin keskelle. Joten seinät saattaa olla tulevaisuudessa valkoiset tai maalaan ne jollain vaalealla värillä. Olen myös haaveillut yläkuvan kaltaisista ranskalaistyylisistä puolipaneeleista olohuoneeseen. Habitaressa käydessä mietin, että sellainen olisi melko helppo toteuttaa maalatulle seinälle puotiin. Listaa vain ”paneelin” ylälaitaan ja ”peileihin”. Sellainen feikkipanelointi. (Meillä olohuoneesssa kun pitäisi ensin tapetin päälle alaosaan laittaa levy ja siihen sitten listat, mikä on isompi työ.) Panelointi voisi jatkua kahvilan oleskelualueen puolelle.

Itse kahvila taas olisi sellainen ”mummotunnelmaa modernilla twistillä”-tyylinen. Tässä yläkuvan oleskelutilassa on kivasti puuta ja bambua ja muutama pastellin värinen tuoli. Ehdottomasti siis eriparituoleja eri värein niinkuin meillä kotonakin on. Mukana ihania nojatuoleja ja korituoleja. Pöydät puuta tai tummemmalla sävyllä maalattu. Keittiö/myyntitiski on hiukan haastava koska se ei tule olemaan kovin iso, ja haluaisin oikaista jättämällä kaikki kaakeloinnit pois.

Habitaren Ikea-keittiö sai mut miettimään, josko tiskiallas ja alakaapit olisivat mustat. Yläkaapit jotain pastellia/valkoiset/avohyllyjä. Keittiön seinä maalattaisiin vain kalkkimaalein ja alaosassa olisi vain lasi suojana, ellei pelkkä maali kestä pyyhkimistä. (Luultavasti ei kestäkään) Myyntitiski olisi myös samaan ranskalaistyyliin paneloitu ja värinä esimerkiksi minttu. Kuitenkin niin että keittiössä olisi vain korkeintaan kahta väriä, sekä mustaa ja valkoista. Muutoin värit tulisivat huonekaluista, astioista ja myyntituotteista. Käytetyt kasvikset ja yrtit saisi olla reilusti esillä, astioina eripari kahvikuppeja. Kaiken kruunaisi viherkasvit, vanhat valaisimet, tuoreet leikkokukat ja pönttöuunissa räiskyvä elävä tuli.

Eikös kuulosta ihanalta?

-Henna-

Kommentit (2)
  1. Kuulostaa! Olen unelmoinut jo vuosia suloisesta kahvilasta Korsossa. Olen tuleva kanta-asiakkaanne.

    1. hennaasemalta
      24.9.2017, 23:09

      Jee, kiva kuulla! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *