Haaveissa kasvihuone

kasvihuone1Olen tässä alkuvuoden pyörittänyt ajatusta, että haluaisin pihalle jonkin oleskelualueen jossa olisi tyynytkin sateensuojassa, eli vähän kattoa pään päällä. Miehelle jo sanoin että tuo rakentaisi jonkinlaisen pergolan meille. (Mies kutsuu sitä perkeleeksi. ”Kai mä sitten rakennan sulle sen perkeleen… 😀 ) Googlettelin ihania pergolakuvia, mutta jotenkin en sitten täysin syttynyt ajatuksesta. Ihanimmat pergolat kun ovat avokattoisia, joissa kasvit rönsyilee pitkin katosta. Ei siis sitä mitä haen. Katolliselle pergolalle ei ehkä ole myös täydellistä paikkaa meille.

kasvihuone3Sitten postilaatikkoon ilmestyi uusin Unelmien Talo ja Koti-lehti, ja se oli siinä! Lehdessä oli tosi kiva vihreä kasvihuone. En ollut jotenkin tajunnut että niinkin kivoja kasvihuoneita on olemassa. Haaveessa oli toki käynyt vanhoista ikkunoista kasattu kasvihuone, niinkuin näissä kuvissa, mutta olin todennut ettei sellaista saataisi ikinä tehtyä. Muutoin taas kuvittelin että kasvihuoneet ovat tylsiä metallihäkkyröitä, jotka maksaa miljoonia. Eikä jotenkin ollut käynyt edes mielessä että sen voisi ostaa valmiina ja silti se sopisi hyvin tähän vanhan pihan tunnelmaan. Ei tarvitse oikeasti olla niistä vanhoista ikkunoista tehty.

kasvihuone4Niin mä sitten googletin kasvihuone-kaupat ja sieltähän löytyi vaikka mitä. Hinnat heitteli vajaasta tonnista 10 tuhansiin. Ajattelin että se saa olla max 2 tonnia, tai mies ei suostu siihen ikinä. Enkä kyllä itsekään ole valmis enempää siihen sijoittamaan. Pohjankin teko maksaa. Seuraavaksi pohdin kokoa. Reilu 700€ oli noin 6 neliön kasvihuone, ja mietin että se voisi riittää. Sinne mahtuisi just pari tuolia ja pöytä.

Onneksi tuli mentyä kevätmessuille, koska sielä oli esillä just sellaisia kasvihuoneita joita olin itsekin katsellut. Näki ihan livenä konkreettisesti koot. Sielä myös varmistui että 6 neliön huone on ihan liian pieni. Kelpaisi se hetkeksi mutta pian jäisi pieneksi, ihan varmasti. 10 neliötä taas oli jo turhan massiivinen ja hinta oli huima. Joten päädyin siihen että meille tulisi noin 8 neliön kasvihuone. Sinne mahtuisi Ikean uudet bambukalusteeni ja lisäksi vielä jonkin verran tomaatteja tms kasvihuonekasveja.

kasvihuone2Kasvihuoneen pohja ja sokkeli tulisi punaisella tiilellä, niinkuin talommekin sokkeli. Katoksi tulisi kestävämpi kennolevykatto, jottei lumi ja tippuvat oksat hajoita heti kattoa.

Vielä en ole kasvihuonetta ostanut, vertailen hintoja ja katselen niitä pikkuhiljaa. Olen aivan hämmentynyt siitä, että meille voisi tulla moinen ihanuus! Olen jo mielessäni sisustanut sen ihanaksi kesähuoneeksi. Rennot kalusteet ja tyynyt, kasvien runsautta ja kattokruunu katossa. Kasvihuoneen viereen siirtyisi kasvulaatikot ja edustalla olisi kukkia ruukuissaan. Oi ja voi! Paikkakin on jo valittu, lähelle meidän talon ovia.

Nyt kun joku valitsisi sen kasvihuoneen, tekisi pohjatyöt ja kasaisi sen kasvihuoneen mulle. Ei tule ihan pieni urakka meidän epätasaiselle pihalle mutta jostain ne pihatyöt on aloitettava.

-Henna-

Ps: Kuvat, paitsi eka, täältä.

Kommentit (2)
  1. Sit kannattaa muistaa että kasvihuoneessa on myös kasvihuoneilmasto… Ajatuksena ihana mutta voipi olla tukalan kuuma istuskella 🙂

    1. hennaasemalta
      16.4.2017, 14:22

      No joo, mutta suomessa on niin harvoin tukalan kuuma noin muutoin, eli ajatus tässä onkin että voi viileämpinäkin päivinä iskuskella ulkona eli tuolla. Sekä vielä myöhään syksyyn mahdollisesti. 🙂 Lämpimille päiville on sitten muut oleilupaikat. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *