Blogit
Koti asemalla

Ensimmäisiä tapetteja seinässä

 VIHDOIN päästiin tapetoimaan!
Eniten tapetoinnin aloittamisen siirtyi ja siirtyi varmaan siksi, että se tapetointi oli niin pelottava mörkö. KAIKKI oli sanonut että tapetointi on kamalaa, hankkikaa ammattilainen ym. Jotenkin oli tosi pelottavaa aloittaa. Mitä jos käy niin kuin ikkunoiden kanssa, jolloin ensimmäinen iso lasi räsähti rikki ym…?

No, ei se auttanut kuin aloittaa. Netistä katsottiin tapetointivideoita ja valmisteltiin työ huolella.
Ei kun tapettia seinään.
Ensin oltiin että mitä, täähän on helppoa! Mitä se kaikki pelottelu oli??
Nurkassa sitten tulikin ensimmäinen ongelma, ja lopulta tapetti repesi niin että lensi roskiin koko pala… Seuraavallekin meinasi käydä niin ja kiukkuisena paiskottiin työkaluja seinään, mutta sitten tajuttiin homman nimi.
Meillä meni varmaan 5 tuntia lopulta tuohon yhteen seinään ja nurkkaan. Työ oli rasittavaa, hermostuttavaa ja kitisevä kolmevuotias taustalla ei todellakaan auttanut asiaa!
Mutta hei, sielä on nyt ensimmäiset tapetit seinässä, vihdoin! Hirveästi vielä hommaa, mutta ollaan aika luottavaisin mielin. Nyt kun hoksattiin homman idea,paljonko liisteriä ym, jatko varmaan sujuu vähän paremmin. Vielä jos sen pojan saisi johonkin jaloista pyörimästä…

Eiköhän tässä käy niin kuin sen lasin leikkaamisen kanssa. Aluksi sählättiin, ja lopulta sami teki niitä ikkunoita tuosta noin vaan. Kun me ollaan pari huonetta tapetoitu, tai edes jo tämä yksi niin loput on jo helpompia. Eikä tämä nyt sen kummempaa ole kuin muukaan remontti meillä.

Mun mielestä huoneesta tulee ihan kiva! Kunhan tuosta leikataan tasaiseksi nuo tapetin reunat, laitetaan listat ja paneeli, niin ihan kiva, tämän talon tyylinen siitä tulee. Eikä tuo kuviokaan mun mielestä ole sellainen joka pelottaisi pimeässä lapsia, niin kuin täällä arveltiin kun kerroin minkä tapetin lastenhuoneeseen valitsin. Tämä on kuitenkin suht pientä kuviota. Tuohon kun tulee vielä hyllyt, julisteet ym päälle niin oikein viihtyisä tulee.

Tuohon alle tulee vanhan vihreä helmipaneeli. Sellainen vähän noita kukkien lehtiä vaaleampi sekä valkoinen koristelista paneelin ylälaitaan. Kokonaan valkoinen tekisi ehkä seinästä liian epätasapainoisen. Vihreä tasapainottaa mun mielestä seinää ja valkoinen ”viiva” siinä keskellä raikastaa.

Lattiaa emme nyt sitten maalaa tässä huoneessa. Esimerkiksi lipeäpesua olen harkinnut kaikkiin makuuhuoneisiin. Se jättää puulattian vaaleankuultavaksi. Täytyy vielä tutkia vaihtoehtoja kun siihen asti päästään.

Mutta hei, ensimmäiset tapetit, ensimmäinen ”sisustuksellinen” juttu josta vähän näkee mitä tästä tulee.
Arvatkaa oonko täällä ihan intona???:D

-Henna-

PS. VILLIS: Joudun arpomaan kyltin uudestaan tiistaina jos sinusta ei kuulu…sposti tuossa oikealla.

Kommentit (14)

 1. Anonyymi

  Hei,

  olen seurannut blogiasi jo hetken aikaan ja täytyy sanoa, että on ollut ihana lueskella remontin etenemistä. Nostan myös hattua teidän mahtavalle tarmolle tehdä asioita itse! Ja talonne on juuri sellainen mistä olen itsekkin aina haaveillut. Panelointi kuulostaa juuri sopivalta taloon, mutta oletko miettinyt jääkö alaosan väri liian vaaleaksi yläosan tapettiin verrattuna? Näin kuvasta on hankala kyllä edes arvioida, sillä ei voi tietää miltä näyttää luonnossa. Mutta onnea remppaan ja ihanaa elämää unelmatalossa 🙂

 2. hennaasemalta

  Voi kiitos!:)

  En mä usko että jää liian vaaleaksi. Vaikka tuo tapetti on noin kuviollinen ja värikäs niin sen pohja on kuitenkin valkoinen ja mä en halua liian tummaa siitä paneelista vaan se saisi jäädä sellaiseksi raikkaaksi.
  Vaikka en mä vielä ole ihan tarkkaan sitä paneelin väriä valinnut mutta siitä tulee ehkä sellainen keskivaalea minttu.

 3. Kaisa

  Hei, voitko kertoa kenen valmistajan tapettia tuo on? Nähnyt ennenkin eri värisenä ja jääny vaivaamaan 🙂

  • hennaasemalta

   Toki! Se on Pihlgren & Ritolan Hyasintti-tapetti. Meillä on eteisessä sitä myös sinisenä. 🙂 Omamme ostin Helsingistä tapettitalosta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *