DIY puuhelmet

Tänä vuonna pieni DIY-palstani jatkuu Unelmien Talo ja Koti-lehdessä. Viime viikolla ilmestyneessä tammikuun numerossa on tekemäni sisustushelmet. Tällaiset helmet sopivat monenlaiseen koristekäyttöön. Ne voi asetella pöydälle tai hyllylle asetelmiin mukaan. Ne voi ripustaa takan reunalle koristeeksi, tai jouluna kuuseen. Ne sopivat hyvin myös verhon pidikkeeksi. Käyttöideoita löytyy vaikka mitä.

Helmiä saa myös helposti muokattua omaan tyyliin sopiviksi. Maalaamalla värikkäästi, tai mustaksi tai osittain. Muutama kuparinvärinen helmi joukossa on myös tyylikäs. Tupsuja voi tehdä helminauhan päihin tai nauhan keskelle jossa ne roikkuu kivasti.

Itse tein nyt kovin simppelit puunväriset helmet, koska olen nyt ihastunut maanläheisiin väreihin. Omat helmeni olivat sohvapöydällä koristeena. Siis olivat, kunnes lapset hajoitti ne toisen kerran… Joten nyt ne on vitriinikaapissa turvassa. Eli näitä en suosittele pikkulapsiperheisiin mihinkään käden ulottuville, heh!

Tässäpä ne ohjeet vielä:

Tarvikkeet: Erikokoisia värillisiä tai värittömiä puuhelmiä, (askartelumaalia), villa- tai juuttilankaa, iso neula, sakset

  1. Maalaa helmet halutessasi vaikka kuparin väriseksi. Työtä helpottaa kun laitat helmet tikun päähän ja vaikka mukiin pystyyn. Sido ensimmäinen helmi pitkän langan päähän, niin ettei helminauha pääse purkautumaan. Pujota haluamasi määrä helmiä lankaan. Voit käyttää neulaa apuna. Sido myös helminauhan viimeinen helmi tiukasti kiinni.
  2. Tee hapsut. Pyöritä lankaa sormien ympäri, kunnes lankaa on tarpeeksi paksulti. Kiinnitä langat tiukasti toisiinsa naurulla. Pujota kiinnityslanka lankojen välistä työn yläpäähän. Leikkaa toinen pää hapsusta auki, ja tasoita vielä saksilla.
  3. Kiinnitä hapsut helminauhaan, joko molempiin päihin tai myös keskelle nauhaa. Voit myös lisätä helminauhaan pieniä puisia pyykkipoikia. Pyykkipoikiin saat kiinnitettyä vaikka valokuvia tai kortteja.

Eli hyvin simppeli ohje, jota voi tehdä vaikka telkkarin ääressä. Tähän saa myös hyvin käytettyä nurkissa pyöriviä langan jämiä. Itse ostin omat puuhelmeni Sinellistä.

-Henna-

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *