Blogit
Koti asemalla

Diy: Helpot pompom magneetit

Kovasti toivoitte diy-juttuja aiemmin. Mä niin haluaisin tehdäkin niitä usein, jos vaan olisi päivittäin aikaa väkerrellä jotain kivaa pientä. Nythän olen tämän vuoden puolella tehnyt niitä diy-juttuja Unelmien Talo ja Koti-lehteen, ja täytyy sanoa että on ollut omat haasteensa löytää jo siihenkin aikaa. Toisaalta, nälkä kasvaa syödessä. Olen nimittäin innostunut diy-jutuista nyt enemmän kun olen niitä tehnyt säännöllisesti. Mulla olisi nytkin mielessä monta juttua joita aion tässä tulevan syksyn aikana tehdä ja laittaa sitten tänne.

Mä olen kovasti toivonut että nyt syksy menisi niin että ehtisin oikeasti keskittyä elämässäni blogiin ja töihin. Ei mitään ylimääräisiä menoja tai härdelliä joka vie aikaa. Eli ei mitään juhlia, remontteja tms. Toki aina on jotain pientä mutta kun mulla on tapana aina keksiä jotain isoa joka vie aikaa. Niin nyt yritän keskittyä näihin. Joten toivon mutta en lupaa, että syksyllä tulisi tehtyä enemmän diy-juttuja.

Nyt kuitenkin tähän tämän päivän diy-juttuun. Tämänkin piti mennä lehteen mutta koska kyseinen lehti on täynnä diy-juttuja, (mikä on tietty ihanaa!) niin sielä oli vähän vastaavat pompomit juuri silloin. Joten nämä pompomit olen tehnyt jo keväällä, ja laitan nyt tänne teille.

Näitä pompom-magneetteja on tosi helppo tehdä ja ne näyttää kivalta jääkaapin kyljessä. Näitä pompomeja voi toki haarukan avulla tehdä myös vaikka tyynyihin kulmiin. Olen myös nähnyt Pinterestissä ihanan pienen maton joka on tehty näissä pienistä värikkäistä palleroista. Tässä pääsee myös hyvin hyödyntämään jämälangat.

Tarvikkeet: erivärisiä lankoja, haarukka, magneetteja, kuumaliimapistooli, sakset, neula.

  1. Pyöritä haarukan ympäri lankaa monta kierrosta, niinkuin kuvassa. En osaa tarkkaan sanoa montako kierrosta, liikakin kun on liikaa. Toki sitä tuuheampi mitä enemmän. Kiinnitä langanippu yhteen pujottamalla neulan avulla noin 10-15 cm langanpätkä haarukan keskiraon välistä lankojen ympäri. Kiristä tiukaksi.
  2. Leikkaa langat auki haarukan sivuilta. Irroita haarukka ja aloita pallon muotoilu. Tässä vaiheessa ”pallo” näyttää melko onnettomalta, mutta ei hätää. Pikkuhiljaa muotoilet palloa oikeaan muotoon sormella tasoitellen.
  3. Leikkaa ylipitkät langat ja jatka sormen avulla ja leikaten muotoilua. Hyvin nopsaan pallo saa muotonsa.
  4. Kiinnitä magneetti pompom-palloon kuumaliimapistoolilla ja pompom-magneetti on valmis.

Nämähän on tosi söpöjä kun tekee erivärisiä ja kiinnittää kauniit kortit näillä. Tosin näitä ei ehkä kannata jättää esimerkiksi taaperon ulottuville, muuten ne on lytyssä melko pian… Tai kissan. Nimimerkillä kokemusta on.

Meillä alkoi tänään arjen ensimmäinen osuus kun mies palasi töihin. Mä huomaan että oon melko hyvin saanut akkuja ladattua, koska olen tosi inspiroitunut ja odotan innolla jo arkea. Kun saan lapset kouluun ja nuorimman kerhoon ja voin keskittyä vähän edes omiin juttuihin. Toki päivät menee sitten taas pääasiassa Nestoria hoitaen, mutta toisaalta kivaa olla myös poitsun kanssa kahdestaankin. Ei tuo pikkumies ikuisesti kuitenkaan ole enää pieni ja kotona mun kanssa.

Lapsetkin tuntuvat jo odottavan arkea. Me aloitetaan tänään myös kuukauden haaste, joka sisältää kävelyhaasteen, hyppynaruhaasteen jne. Tsempataan toisiamme ja palkintona olisi sitten laivamatka koko perheelle. Tyttö toivoi myös kasvisruokaviikkoa, ja päätettiin että pikkuhiljaa aletaan palauttamaan päivärytmiä oikeisiin uomiin. Pahimmillaan kun ollaan askarreltu yöllä yhteen asti isompien lasten kanssa musaa kuunnellen. Että syytä olisi nyt pikkuhiljaa kaikkien ottaa tässä vähän niskasta kiinni. Vaikkakin, meillä on kyllä ollut tosi kivaa ja lomalla nyt saakin vähän päivärytmiä ravistella. On ollut kivaa syödä herkkuja ja valvoa pitkään, mutta nyt sitä arvostaa taas arkea kun on saanut muutaman viikon löysäillä. On myös ollut mukava tutustua tyttöön näin ajan kanssa yhdessä hengaillen. Kohta sitten nähdään miten se arki yhdessä sujuu.

Kivaa uutta viikkoa kaikille, olette sitten lomalla tai töissä!

-Henna-

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *