DIY: Mehikasvit lintuhäkissä

Nyt oli taas uusimmassa Unelmien Talo ja Koti-lehdessä mun diy-idea. Tällä kertaa mehikasveja.

Mä oon jo jonkin aikaa halunnut tehdä trendikkäistä mehikasveista jonkin asetelman. Vähän googlettelin ja etsin ideoita tähän juttuun, niin vastaan tuli mehikasvit lintuhäkissä. Muistin että mulla on pieni lintuhäkki jäänyt käyttämättä ja kävin sen kaivamassa esille. Sitten vaan kukkakauppaan. Plantagenista löysinkin sitten just sopivia pieniä mehikasveja tähän tarkoitukseen.

Tarvikkeet: pieniä mehikasveja, taimi/kaktusmultaa, lintuhäkki, kookosmattoa

Asettele häkin pohjalle ja sivuille kookosmattoa, jotta multa ei karkaa häkistä. Kasaa kookosmaton päälle multaa.

Sitten alkaa kivoin osuus. Sommittele mehikasveja häkkiin, mitä enemmän, sitä parempi. Yritä saada mehikasveja myös häkin sivuille, mahdollisesti jotain roikkuvaa versiota ja taakse pitkää. Erilaisia, eriväriä, eri korkuisia. Kaivele pienellä lusikalla kasveille paikat, apuna voit käyttää pitkää tikkua tms jotta saat kaiken varovasti aseteltua.

Loppuun kastele runsaasti.

Mehikasvithan ovat helppohoitoisia, joten ne sopii kelle vaan. Mehikasvit varastoivat vettä, joten niitä ei tarvitse kastella usein. Mehikasvit myös kasvavat hitaasti, joten asetelmasi pysyy pitkään kauniina. Mehikasvit viihtyvät valoisassa paikassa.

Mehikasvit kastellaan kerralla kunnolla, ja annetaan sitten kuivahtaa kunnolla. Talvella mehikasvit kaipaavat hyvin vähän vettä. Liika kastelu tappaa mehikasvin. Niukka lannoitus.

Tämähän ei nyt vappuun liittynyt millään, mutta tämän postauksen myötä toivotan kaikille hauskaa vappua! Toivotaan lämpimiä kelejä.

-Henna-

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *