DIY: Lasten taide uusiksi

Unelmien Talo ja Koti-lehden lukijat saattoivat ehkä jo huomata huhtikuun numerossa mun diy-jutun. Aloitin maaliskuussa lehdessä pienen diy-palstan, ja eka juttu oli nämä perhospillit. Tähän huhtikuun numeroon otin Nestorin avuksi, ja tehtiin vähän yhdessä taidetta. Nestori maalasi ja minä leikkelin työn pienempiin osiin.

Mun mielestä tämä oli tosi hauskaa tehdä, ja tätä ideaa voi käyttää tosi monella tavalla. Itse tein ajanpuutteen vuoksi pienet taulut mutta olisi hienon näköinen jos tällä idealla tekisi vaikka 50 x 70 cm kokoisen taulun.

Tässä siis vielä ohjeet.

Tarvikkeet: Maalia tai värikyniä, paperia, kartonkia työn pohjaksi,  liimaa, kuvioleikkuri ja kehykset.

 1. Anna lapsen piirtää tai maalata ihania taideteoksia. Mitä enemmän paperipintaa ja värejä käyttää, sen parempi.
 2. Leikkaa kuvioleikkurilla työstä palloja, sydämiä tai muita kuvioita. Esimerkiksi kuusikulmio olisi myös hauska, itselläni ei sellaista vain löytynyt. Muita söpöjä kuvioleikkureita on esimerkiksi pilvi tai vesipisara. Itse koitin leikata kuviot työstä järjestyksessä, jotta lapsen tekemä kuva pysyisi tavallaan kokonaisena. Varsinkin jos lapsi on isompi ja osaa tehdä jo ihan selkeitä kuvia, niin silloin on kiva leikata kuvio oikeassa järjestyksessä.
 3. Liimaa leikatut kuviot paperille tai kartongille. Tässä saa tietysti itse päättää miten kuviot asettelee. Tasaisiin riveihin, kiemurtelemaan kuin käärme, kuusikulmion kulmat vastakkain… tai lastenhuoneeseen työ jossa vesivärein maalattuja pilviä ja vesipisaroita. Viimeistele työ päivämäärällä ja nimellä.
 4. Lopuksi ei muuta kuin työ kehyksiin ja seinälle.

Mä tykkään tosi paljon näistä askarteluista joita voi lasten kanssa tehdä. Varsinkin jos ne on sellaisia että se työ oikeasti sopii sisustukseen ja jää ehkä vuosiksi osaksi kodin sisustusta. Älkääkä käsittäkö väärin, meillä kyllä muutenkin lasten töitä pidetään esillä. Vaikkei meidän pojat ehkä ole lahjakkaimpia näissä askarteluhommissa, niin onhan ne työt aina suloisia. Se on kuitenkin eri asia eikä niitä kaikkia töitä ehkä tule aina säästettyä.

Mä olen tänään menossa kevätmessuille. Jotenkin tosi kiire viikko ja postausideoitakin olisi vähän enemmän, mutta aika ei riitä kaikkeen. Tuntuu myös että kaikki hommat kasautuu samalle ajanjaksolle. Vähän on pohdinnassa tehdä töissä muutoksia, lisäksi pitäisi järkätä puodin kevättapahtuma toukokuun alkuun, sitä ennen siivota pihaa, blogihommat ym. Meillä kävi myös pihasuunnittelija eilen, olen myös etsiskellyt kasvihuonetta ja kirjanpitoon pitäisi saada pian paperit. Huh ja huh.

Palailen näistä jutuista sitten kun tästä kerkiän, toivottavasti pian kuitenkin! Ainakin niistä messuista olisi kiva ehtiä tulla kertoilemaan jos tekin innostutte sinne mennä.

-Henna-

Kommentit (2)
 1. Ihana idea ja hienoja tauluja tuli ❤ Tätä aion kokeilla tyttäreni kanssa.

  1. hennaasemalta
   10.4.2017, 18:28

   Kiitos, kiva kuulla että idea meni käyttöön! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *