DIY kissan maja

Huomasittekos että meidän Minni on julkkis? Se pääsi ihan uusimpaan Unelmien Talo ja Koti-lehteen! Nimittäin tämä tekemäni kissan maja oli diy-palstallani, ja koska Minnin maja, niin Minni myös kuvassa.

Voin muuten sanoa ettei ollut ihan helppoa tuota kattia siihen kuvaan saada… Ainoastaan tämä yksi kuva on sellainen jossa neiti on edes jotenkuten. Kun neiti meni vihdoin tuonne sisälle, se meni niin syvälle ettei sitä edes näkynyt…

Joka tapauksessa mä olin halunnut jo pitkään tehdä kissoille majan, ja tätä oli ihan super hauskaa tehdä! Satuin saamaan vielä tuotetilauksen jossa tuli sopivan kokoinen, ja normaalia paksumpi laatikko. Vähän tosin jouduin pähkäillä että miten saan suht helposti tuohon harjakaton. Parasta tässä oli, että pääsin testaamaan uutta mintun väristä kalkkimaaliani. (Jota tosin en vieläkään ole käyttänyt mihinkään muuhun….. ) Tässä nyt tulee joka tapauksessa ohjeet:

Tarvikkeet: Kissalle kivan kokoinen laatikko, maalia, pensseli, teippiä, liimaa, haluamiasi koristeita, mattoveitsi.

 1. Leikkaa mattoveitsellä laatikkoon ovi-ja ikkuna-aukot. Leikkaa laatikon yläosan/kannen sivuläpistä puolet vaakasuunnassa pois. Leikkaa sitten jäljelle jäävät etu-ja takaläpät kolmioiksi, niinkuin kuvassa. Näiden kolmioiden päälle siis taitetaan katto.
 2. Eli taita puolikkaat läpät kolmioiden päälle ja teippaa/liimaa kiinni. Toistaiseksi kattoon jää siis vielä aukko. Teippaa sivuläpistä leikatut ylimääräiset pahvinpalat toisiinsa kiinni ja liimaa katon harjaksi. Teippaa myös laatikon pohja kiinni. Nyt laatikossa on siis pohja kiinni ja päällä harjakatto.
 3. Maalaa talo kauttaaltaan. Itse käytin tosiaan kalkkimaalia koska se peittää hyvin ja kuivuu hetkessä. Se myös jättää kivan mattapinnan ja pysyy jotenkuten myös teippien päällä.
 4. Kun maali on kuivunut, alkaa koristelu. Itse askartelin askartelukartongista viirinauhan, liimailin tarroja, washiteippiä katon harjaan jne. Meillä oli myös lasten askartelu vanupalloja joista tein savupiipun ja kukkia.

Tämänhän saa sitten tehtyä ihan oman näköiseksi, ja joku viltti sisällä se on myös kissalle mukava. Talon ”pihalle” vielä vesikuppi ja vaikka kissanruohoa, niin kissan kesämökki on valmis. Jopa meidän Osku ahtautui tuonne, vaikka tein tämän vaan Minnille kun ajattelin ettei Osku mahdu… Eipä! Olenhan mä nähnyt ne youtube-videot jossa iso kissa tunkee itsensä vaikka murolaatikkoon.

Mä olen tässä kovasti koittanut palata arkeen ja keskittyä töihin. Koska tuo sää on nyt sitten noin kesäinen, loman loputtua, eihän niistä töistä mitään tule. Tänään oltiin piknikillä ja sen jälkeen pötköteltiin pihalla. No, ehkä niitä töitä ehtii myöhemminkin.

-Henna-

Kommentit (2)
 1. Aivan ihana maja! Wau! Ja ihana on myös tuo Minni!

  1. hennaasemalta
   7.8.2017, 18:35

   Kiitos. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *