Bento box

Tässä tulee nyt kyllä erittäin ”asiasta viidenteen” postaus, mutta sehän ei haittaa. Tällä kertaa asiaa lasten eväistä.
Oletko koskaan kuullut bentoista? Bento on japanilainen mukaan otettava eväsrasia, jossa eväät on lokeroitu kauniisti ja houkuttelevasti eri lokeroihin. Yleensä ne sisältää riisiä, lihaa, kalaa ja vihanneksia kuten esim sushipaloja. Japanissa kyseisiä eväsrasioita myydään joka kojussa, asemilla jne niinkuin meillä pullaa ja roskaruokaa. Lisäksi japanilaiset äidit heräävät aikaisin aamulla väkertämään lapsukaisilleen iloisia, monipuolisia ja terveitä eväitä kouluun riisipalleroineen ja kauniisti leikattuine vihanneksineen. 
No, ensinnäkin mun mielestä on todella sääli ettei meillä Suomessa saa kiskalta mitään vastaavaa, kyllä olisi Suomenkin jo aika herätä tarjoamaan terveellisempiä eväitä kansalle! Mä en silti nyt lähde sitä sen enempää kommentoimaan, mutta siis nää bentot, ihan vitsin hauskoja! Varsinkin nämä lasten rasiat joita mulla nyt on tässä vaan tänään kuvissa. 
Mä olen jo jonkinaikaa näitä googlettanut ja pinnannut Pinterestissä, vielä en ole lähtenyt näitä tekemään mutta olen inspiroitunut. Meillä onneksi kouluissa saa ruoan omasta takaa, mutta tällä hetkellä meidän kerholaiselle täytyy tehdä eväät pari kertaa viikossa. Ihan pieni välipala vain, mutta usein tuskailen että mitähän mä tänään laitan. Jotain nopeaa, terveellistä ja säilyvää. Usein se onkin pelkkä tylsä banaani. Lisäksi hoitolapsilla saattaa olla välillä vanhempiensa tapaamisia valvotussa tapaamispaikassa ja sinnekin on hyvä tehdä eväät mukaan.
 
Mä en rakasta ruoanlaittoa enkä jaksa väkertää kauniita kakkuja sun muita. Tällaisia voisi kuitenkin tehdä yksinkertaisempana aika helposti. Siis mitään Hello kitty-riisipalleroita en meinaa alkaa vääntämään! Pelkästään se riittää että eri aineet jaottelisi kauniilla muffinivuoilla, paahtoleivän ja juuston leikkaisi vaikka piparimuotilla sydämiksi tms. Pientä, helppoa mutta lasta isosti ilahduttavaa.
Mä nimittäin olen huomannut että eväät on tärkeä juttu lapselle, se banaani on tosi tylsä ja saa aikaan vaan ”plaah, taas tylsä banaani”-kommentin. Sekin on lapsista kivaa kun perus paahtis on leikattu edes kolmioleiviksi.  Ehkä mä voisin jatkossa piristää pientä palleroistani ”laiskan naisen bentoilla”. Sitäpaitsi, se ruoka menee paremmin lapsen napaan kun on kivan näköistä!

 Onneksi ne kerhoeväät on tosiaan niin pienet ettei sentään ylläolevan kuvan kaltaisiin monen tunnin väkerryksiin tarvitse ryhtyä! Huh, siis ihan mieletön!

Nyt sitten eväitä väkertämään, huomenna on kerhopäivä!

-Henna-

Ps. Kuvien linkit löytyy täältä ja lisää kuvia ja tietoa löytyy mm. Googlesta ja Pinterestistä paljonkin sanalla bento tai bento box.

Kommentit (9)
  1. Bentot on kyl yks asia mitä ois kiva tehdä. Luulen että myös aikuiset saattais syyä paljon ilosemmin jos aina ois tämmösiä eväitä. 😀

  2. Mulla oli vuosi sitten sama huraus (http://cottoncandy-hattaraa.blogspot.fi/2012/10/lasten-evaat.html?m=0) ja meillä on aika paljon erikokoisia sisäkkäin mahtuvia eväsrasioita, muttei varsinaisia Bentoja. Kuvia olen hamstrannut Pinterestiin.

    Yritän tehdä lapsille aina terveelliset eväät ja sujauttaa mukaan jotain, josta tulee hyvä mieli tai hymy huulille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *