Baby mobile

Mä olen suunnitellut tekeväni tällä kertaa vauvalle itse mobilen. Tai jopa kaksi, sängyn päälle ja hoitopöydän päälle. Mobilehan on siis katosta roikkuva lelu/koriste, jota lapsi voi ihmetellä maailmaa tarkkaillessaan.
Vähän tuossa Pinterestissä kaivelin ideoita, ja voi vitsi kun sielä oli taas vaikka mitä! Huovasta, sulista, puun oksista, kristalleista, askartelupapereista ja unisieppareista tehtyjä. Oli pompom-mobilea, meriteemaa, luontoteemaa, star wars-huopahahmoja, vaikka ja mitä. Mulla on kuitenkin pari ideaa muhinut jo päässä jonkin aikaa, joten teen ehkä ne.

Sängyn päälle tulisi pilvi-pisara mobile huovasta, jollaisesta olen haaveillut jo pari vuotta. Mukaan voisi tehdä pari tuollaista hauskaa kuumailmapalloa. Ne roikkuisi ehkä maalatuissa oksissa. Hoitopöydän päälle taas tulisi vaikka sydämiksi leikattuja kuviopapereita hirmuinen määrä(kolmas kuva vasemmalta ylhäällä), ja näistä kuvista sain idean lisätä joukkoon kristalleja tuomaan jännittäviä valokuvioita seiniin.

Mun mielestä tällaisia voi kehitellä isommillekin lapsille, varsinkin kristalleja esim majan kattoon jne, innostuin ihan hirveästi.
Lisäksi tähän puuhaan voi hyvin ottaa lapset mukaan, he innostuu varmasti! Huovan täyttö ja ompelu ei ole vaikeaa. Ei myöskään paperien leikkaus muotoleikkurilla. Se että nämä tulee vauvalle, ei varmastikaan vähennä lasten intoa. Pääsevät mukaan valmistelemaan vauvan tuloa.

Täytyy pian rientää askartelukaupoille, katsotaan nyt mitä niistä tulee!

-Henna-

Kuvat Pinterest, linkit täällä.

Kommentit (7)
 1. Samansuuntaisia suunnitelmia ollut täälläkin… 😉 Yksi on jo valmiina odottamassa, kaupasta löytynyt tosin. Pilvimobilen kuvan olen tainnut minäkin pinnata ja se on aivan superihana. Ykkösenä mobile-listalla! 😀 Origami-linnut on söpöjä myös. En oo perehtyny origameihin, mutta tuskin tuo kovin vaikea olisi toteuttaa..? Kivaa viikonloppua!

  1. hennaasemalta
   1.6.2014, 18:39

   Haha, tietysti Sari!:D Joo noi origamit on kanssa ihania, herkkiä! Ei vaan ehkä oikein sovi meille, hukkuu kirjavaan tapettiin… Sopisi varmasti teille paremmin? Enkä usko että on vaikeaa, nettikin varmaan pullollaan origamien taitteluohjeita.

  2. Origamit ei ole tosiaankaan vaikeita, tuo lintu, eli kurki on melko yksinkertainen. Mä oon origameista innostunu aikoinaan noin 8-vuotiaana kun isä toi työmatkaltaan Japanista pari origamikirjaa. Nyt vaan toinen kirjoista hukassa. Katsotaan jos saisin omaan blogiini tehtyä tuon kurki-origamin ohjeen, ihan suomeksi. 😉

 2. Mulla oli ihan samanlainen suunnitelma ennen lapseni syntymää. Askartelin jopa huovasta lintuja ja hain metsästä vanhan oksan, johon linnut olisivat tulleet roikkumaan. Sitten viime metreillä iski hirveä väsymys ja oksan kiinnittäminen kattoon alkoi tuntua ihan ylivoimaiselta. Lisäksi kehitin jonkun irrationaalisen pelon, jonkalaiseen vain esikoistaan odottava hormonihuuruissaan kykenee, että oksa olisi tippunut katosta vauvan päälle. Jäi sitten mobile tekemättä, ja vieläkin vähän harmittaa 🙂

  1. hennaasemalta
   1.6.2014, 18:42

   Voi eiii!! 😀 Kaikkea sitä voikin tulla! Sen takia yritänkin touhuta jotain edes ajoissa jottei sitten jää vaan tekemättä. Vauvan syntymän jälkeen ei ainakaan tuu onnistumaan!
   Mun ongelma on vaan selvästi edelleen se, että oman tilan puutteessa mun kaikki inspiraatio askarteluun ja käsitöihin kuolee alkuunsa… Kun oliskin jo se oma pöytä johon kaiken levittää!
   Ehkä me Mikin kans nyt lomalla levittäydytään keittiön pöydälle näitä tekee…?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *