Aulan uusittu naulakko

Kevät tuo heti mukanaan innostuksen tuunailuun, askarteluun, maalailuun ja puutarhatöihin. Mulla se innostus näkyy nyt siementen istuttamisena ja huonekalujen maalaamisena. Ihan ensin maalasin aulan vanhan pystynaulakon uusiksi. Olin jo kerran joskus maalannut sen tummansiniseksi, mutta väri ei ollutkaan hyvä. Nyt mulla sattui olemaan hyllyssä Frenchicin kalkkimaalia, jossa on ihan tasan sama punaisen sävy kuin meidän aulan tapetin kukissa. Olen muutenkin nyt kovin ihastunut tuollaisiin korallin sävyihin.

Koska pohjalla oli tummansininen maali, piti mun maalata naulakko kahteenkin kertaan jotta sain sinisen peitettyä. Muutenkin oli melkoinen homma maalata noin hankalan mallinen huonekalu. Helpotin hiukan työtä ja vedin päälle Pintyplussan sprayvahan. Se on huomattavasti nopeampi kuin pensselillä/rätillä vahaaminen. Tosin kovin kuluviin huonekaluihin, esim tuolit ja pöytä, laittaisin kunnolla pensselillä vahaa tai lakkaa. Tässä kuitenkin riitti spray. Jos tuntuu tarpeelliselta, voin jälkikäteen vahata kuluvimmat kohdat vielä uudelleen. 

Naulakosta tuli mielestäni ihan kiva, pirtsakka yksityiskohta. Hiukan se riitelee lattian kanssa, mutta siinäkin syynä on enemmän lattian runsas kuluminen, verrattuna tuohon vastamaalattuun naulakkoon.

Meidän aula on tosi hämärä valitettavasti. Vaikka oli aurinkoinen aamu kun tätä kuvasin, kuvat hiukan tärähti, pahoittelut siitä. Minnikään ei pysynyt paikallaan kun piti mammaa seurata, niin on vähän heilahtanut kissa. 😀

Mä tykkään meidän aulasta kyllä tosi paljon. William Morrisin tapetit, mun maalaama ruutulattia ja vihreät paneelit ja seinät, on jotenkin niin vanhaa henkivää että tykkään kyllä. Yksi mun lempihuone kyllä tämä.

Kalkkimaaleista vielä sen verran, että mulla on jonkinverran kokemusta eri merkeistä. Annie Sloan, Frenchic, Suomen luonnonmaalit, Pintyplus ja nyt omaan puotiini viime viikolla tullut Vintro. Minunhan pitäisi nyt yrittäjänä kehua miten oman puotini Vintro  ja Pintyplus ovat maailman parhaita, mutta enpäs kehu. Koska näissä merkeissä on erilaisia hyviä puolia. Annie Sloanilla ja Vintrolla on kivoimmat purkit, Suomen luonnonmaalit on kotimainen. Pintyplus on ainut spray, ja paras koreihin, rottinkikalusteisiin jne. Suomen luonnonmaaleilla ja Vintrolla parhaimmat sävyt. Frenchicillä on hyvin levittyvä vaha, ja Vintrolla taas hyvä lakka, jota muilla ei taida olla ollenkaan. Vintron lakka käy sisä-ja ulkokäyttöön, ja jättää tosi kestävän mattapinnan.

Eli lyhyesti, kaikista tykkään eritavoin, parasta kalkkimaaleissa on kaunis mattapinta ja helppo maalattavuus. Näistä merkeistä kaikki on laadukkaita. Itse päädyin Vintroon myymälässä, koska se oli ihan rehellisesti minulle yrittäjänä helpoin merkki. (Pienet toimituserät, varasto vieressä. ) Vintro taitaa myös olla aavistuksen edullisempi, se on todella peittävä ja tosiaan saatavilla myös hyvää vahaa ja sitä lakkaa. Värisävyt on kanssa niin herkulliset. <3 Pintyplus vuorostaan on tosi erityyppinen, joten tykkään kun minulta löytyy molempia.

Merkki kuin merkki, suosittelen kalkkimaaleja kaikkeen tuunailuun. Sopii aloittelijallekin, niillä ei vaan oikein voi tehdä virheitä. (paitsi jos maalaat likaiselle ja hilseilevälle pinnalle.) Vaikka tekiskin virheen, päällemaalattavuus uudelleen on helppo, koska pohjatöitä ei yleensä paljoa tarvita.

Kalkkimaaleista olen ennenkin postaillut monesti, mutta voisin tehdä taas joku päivä näistä tarkemman esittelyn, jos vain kiinnostaa. Jos pääset paikan päälle, mielelläni näitä esittelen myös myymälässäni. 🙂

Loppuun vielä tiedoksi, että kevätmessujen liput on arvottu. Voittaja löytyi Facebookista, Nina B sai jo viestiä. Kiitos osallistumisesta kaikille. 🙂

-Henna-

Kommentit (4)
 1. Kirsi Mäki
  28.3.2019, 20:51

  Kiitos tosta kalkkimaalien esittelystä! Ihana naulakko, sopii ihan täydellisesti teidän eteiseen, joka on kyllä kaunein, mitä olen nähnyt! Sun innoittamana sama tapetti odottaa vieläkin makkarin seinää. Muutin joulukuussa v.49 rintsikkaan ja oon niin innoissani sisustamassa ja puutarhan hoitoa odotellessa

  1. hennaasemalta
   30.3.2019, 14:41

   Kiitos, kiva jos siitä oli hyötyä!
   Kuulostaa niin hyvältä. 🙂 Tsemppiä sinne urakoihin!

 2. Hyvä tietoa kalkkimaaleista. Ihanaa kun niillä voi maalata ulkokalusteitakin.
  Sinulla on tosi kaunis aula, ihanat värit 😀 Tuo naulakko on nami.

  1. hennaasemalta
   8.5.2019, 14:23

   Kiva jos sait tästä vinkkejä! Kyllä, mielestäni ne on tosi hyviä ulkokalusteisiin ja muihinkin ulkojuttuihin. Kiitos. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *