Blogit
Koti asemalla

Aulan remontti osa 2.

Kirjoittelinkin aiemmin jo jonkin verran meidän aulan remontista, ja sain mahtavia vinkkejä teiltä aulan paneelin väriksi. Niinkuin joku jo laittoikin, olisihan niitä ohjelmiakin joilla voisi suunnitella nuo värit. Voipi olla että turvaudun sellaiseen jos en osaa päättää. Olen vain melko huono käyttämään sellaisia. Pitäisi varmaan sisustusbloggaajana kuitenkin opetella, heh! Toisaalta tällä hetkellä houkuttaisi kovin tumma, melkein mustan petrooli paneeli. Jota monet ehdottikin. Olisi upea väri.
Olisi varmaan järkevää kuitenkin päättää myös lattian ruudukon väri ensin, ettei tule liian kirjava tila. Lattiassa pitäisi olla joku tapetista otettu sävy.

Mun päässäni lattia on ollut joko sellainen, että pohja on samaa beigeä kuin esim. keittiössä. Ruudut vaaleanpunaiset tai punaisen ruskeat. Upea olisi myös sellainen että pohja olisi tumma, kulunut, niinkuin lattia on nyt osittain ennen käsittelyä, ja päällä sitten joku punertava ruudukko tms. Ruudukon maalaisin vapaalla kädellä, vähän sinnepäin ja ajan kanssa tuleva kuluma olisi vain tervetullutta. Sellainen oikein rouhea lattia. Aulassa kun tuo kuluu muutenkin nopeasti niin turha liikaa hienostella.
Toisaalta älyttömän hieno olisi myös sellainen ruudukko jossa seinustaa pitkin menisi 20 sentin kaistale tummempaa sävyä, ja sen kaistaleen reunassa olisi sentti-pari kultaa. Keskiosa olisi sitten sitä tummempaa viivansuoraa ruudukkoa. Sellainen oikein hieno ja tyylikäs lattia. Haluan muutenkin aulaan kuparia tai kultaa joten sekin sopisi.

Kuten näkyy, Unto on tehnyt aika hurjaa jälkeä tilassa eroahdistuksissaan. Seinien alaosasta on seiniä revitty urakalla, kaunis väliovi karmeineen on hirveässä kunnossa. Nyt koira on vihdoin rauhoittunut joten uskallamme tehdä remontin.
Tuntuu vaan että kuvissa tuo kaikki kamala oikein korostuu, ei se aula luonnossa ehkä ihan noin ankea ole. (Tai silmä on tottunut). Maalasin tuon Unton takana olevan muuriseinänkin noin viikko sitten, sekin toi jo tunnelmaa kalpeaan tilaan. Itseasiassa tapettiakin olemme tuohon jo muutaman vuodan laittaneet, eivät vain ehtineet näihin kuviin.

Untolle pitäisi tehdä uusi hieno sänky joka olisi helppo pestä. Lisäksi mulla on tumman liilaa matonkudetta, niin leluille pitäisi tehdä siitä kori. Tosin voi olla että Unton paikka siirtyy Samin työhuoneeseen. Vaikka tuossa koira on täydellinen ovikello. Meillä kun ei kelloa ole, mutta Unto kyllä ilmoittaa vieraista.

Aulassa isoin murheenkryyni on lattia. Olemme ensimmäistä kertaa tilanteessa jossa lattia pitää osin uusia. Unton paikalla on ollut wc-koppi tms ja siinä on putkille tehdyt isot reiät lattiassa, sekä muutenkin tosi huonokuntoinen lattia jossa iso rakokin. (Näkyy kuvassa yllä). Lisäksi huoneen keskellä on ollut seinä, ja sen poistuttua lattiat ovatkin eri korkeudella. (Näkyy myös kuvassa) Keskellä huonetta on iso 1-2 cm kynnys. Kaikkien näiden muutosten takia koko lattia on hiukan kallellaan tuohon kynnykseen päin. Joudumme siis uusimaan lattian kynnyksestä Unton paikalle asti. Vähän hirvittää mitä siitä tulee, ja koska sen voimme tehdä kun sitten tuosta ei voi kulkea hetkeen.

Onneksi sillä ei ole kiire. Täytyy vaan hankkia paksua lautaa, ja joku hyvä viikonloppu keväällä vaikka, rykäistä tuo lattia kerralla kuntoon. Toivoa myös ettei alta löydy yllätyksiä ja isompaa työtä. Täytyy olla kuitenkin kiitollinen että muissa huoneissa emme ole joutuneet moiseen urakkaan. Olisi varmaan latistanut remppaintoa suuresti jos tämä olisi tapahtunut jo aiemmin.

Täällä Miki sairastaa jo toista viikkoa, minä hypin seinillä ja tuo ankea keli ei kyllä auta siihen tunteeseen… Ei paljoa huvita nenäänsä ulkona näyttää…

Peukut pystyyn että Miki pian paranee ja muutkin pysytään terveenä. Joulun alla on extra-ankeaa sairastaa…

-Henna-

Kommentit (3)

 1. Anonyymi

  Aika hurjaa jälkeä Unto kyllä saanut aikaiseksi! Voisitko joskus postata tuosta eroahdistuksesta,se kun on aika yleistä nykyään 🙁 oliko teillä joku ratkaiseva tekijä joka helpotti Unton oloa?
  Mmiettjä

  • hennaasemalta

   Joo voisin kirjoittaa. untolla oli vielä tosi rankka ja vuosia kestävä tuo…
   Vaikka en tiedä onko mulla mitään neuvoa mutta ehkä jotain. Kaikkea kuitenkin kokeiltiin.

 2. Olohuoneen sisustus – Meillä Kotona -blogit

  […] takia lattiassa on isot reiät ja muutenkin huonot laudat. Lisää aulan rempasta voit lukee täältä. Käydään ensi viikolla etsimässä paksua lattialautaa jostain, ja aletaan korjaamaan lattiaa, […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *