Blogit
Koti asemalla

Aulan remontista osa 1

Tällä kertaa valitettavasti vähän vähemmän kauniita kuvia, mutta pitkästä aikaa vähän remonttijuttuja.
Silloin alkuun kun remppaa tehtiin ihan kaikki vapaa-aika, mulla oli tapana oikeastaan näyttää remonteista vain ennen ja jälkeen kuvia, välivaiheita en ihan hirveesti näyttänyt. Nyt tämä remontti on niin hidasta että näytetään nyt vähän missä tänään mennään.

Tahti on tottakai vuosien jälkeen hiipunut, mutta kyllä täällä pikkuhiljaa jotain tapahtuu. Jokin aika sitten pyysin Samilta pientä toivetta, josko aulaan saisi kattokruunun ennen joulua… Sehän tarkoittaa että aulan katto pitäisi olla maalattu. Katto olikin yllättävän nopea homma, ja mies teki sen muutama viikko sitten. Joten nyt voidaan laittaa kattokruunu hyvin ennen joulua. Josko jotain muutakin tässä vielä ehtisi ensin.

Aulassa on aivan hirveä valo. Sellainen toimistotiloissa tyypillinen iso loisteputkihässäkkä joka on ruma ja josta tulee tosi kamala valo. Lisäksi aula on aika tumma, siinä kun ei ole yhtään ikkunaa. Toki oviaukkoja on monta ja niistä tulee valoa jonkin verran. Sen vuoksi nämäkin kuvat on nyt aika hirveän värisiä, vaikka yritinkin niitä muokata. Toisinsanoen aulaan on vaikea saada mitenkään mukavaa tunnelmaa. Valoilla kun saa paljon aikaan vaikka muutoin olisikin asiat kesken.

Meidän aula on tavallaan vähän kaksiosainen. Keskeltä aulaa on mennyt joskus seinä johon on puhkaistu iso aukko, mutta ihan koko seinää ei ole aukaistu. (tuollaiselle on varmaan joku hieno nimikin?) Yläkuvassa ehkä hiukan näkyy tuota. Samin työhuoneen ja keittiön puoleinen kapea tila on jo tapetoitukin ja muuriseinä on maalattu sammalen vihreäksi. Tässä siis kuvia siltä puolen.
Tapetti on ihanaa William Morrisin tapettia. Alaosaan seinää tulee tähänkin tilaan helmiponttipaneelia, noin 140 senttiä korkeaa. Edelleenkään en ole osannut päättää väriä tuolle paneelille. Valkoista en halua, vaan jotain tummaa tai joku sävy pitää olla ainakin.
Olen miettinyt tumman ruskeaa, vihreäkin oli yksi vaihtoehto mutta sitä tuli nyt muuriseinään. Joku tumman luumukin saattaisi sopia. Jotenkin hirveän vaikea päättää tuota sävyä. Tila saisi olla sellainen tumman boheemi, josta aiemmin kirjoittelin. Ei kuitenkaan tunkkainen.

Lattiankin sävy on ihan hakusessa. Tuo tumma puu sopisi niin hyvin, mutta lattia täytyy uusia osittain, eli ei onnistu. Lisäksi lattiaan aion maalata ruutukuvion.

Nyt pyydänkin teidän mielipidettä. Kuvat on vähän tummia ja huonoja, mutta kertokaahan, mikä väri sopisi tapetin alle seinäpaneeliin? Josko saisin jonkun ahaa-elämyksen teidän avulla.

Kiitän avusta jo etukäteen!

-Henna-

Kommentit (17)

 1. Anonyymi

  Seinäpaneelin väriksi ehkä jotain sinistä missä on vihreää mukana ettei riitele liikaa muurin värin kanssa ja lattiaksi ehkä ottaisin tapetista joitain värejä. Eikö ole jotain tietokone ohjelmaa joka auttaisi? Ainakin photoshoppia saa varmasti käytettyä.

  • hennaasemalta

   No olishan niitä varmaan vaikka mitä, ja oliskin fiksu sellaisella kokeilla. Mut mä olen niiiin huono noissa. XD Tykkään enempi kuvitella päässäni. 😀

 2. Kristiina Seppälä

  Entäpä jos ottaisit tuosta tapetista oransseja sävyjä, johon sävyttäisit sekä paneelia että lattiaa. Lattiaan tummempana ja paneeliin vaaleampana. Samaa vaaleaa sitten siihen lattian ruudutukseen. Itsellä todella positiivinen kokemus persikan sävyyn sävytetystä lasten huoneesta. Se suorastaan tulvi valon tunnetta.

  • hennaasemalta

   Persikka on mulle ekana vähän nou nou, mutta toisaalta, miksi ei. Lattiaan varsinkin. Seiniin taidan kaivata tummempaa.
   Kiitos vinkistä, kiva miettiä jotain ihan muuta kuin mitä itsellä tulee ekana mieleen!

 3. kerttu

  petrooli tai tumma luumu paneeliin olisi kyllä tosi makea!

  • hennaasemalta

   No niin kyllä varmaan olisi! Vielä matta ja vähän eläväpintainen. 🙂

 4. VILLAKÖLHIN PIHAMAA

  Annie Sloanilla on ihania värejä esim. Chateau Grey tai Olive. Joten joku vihreenharmaa sävy sopisi. Mut toi petrooli ehdotus hyvä, jos haluaa enemmän väriä. Riip´puu vähän lattian ruudukosta mikä sävy paras 🙂

  • hennaasemalta

   Joo mä luultavasti maalaankin Sloanin seinämaalilla tuon. Niitähän voi sitten keskenään sekoitella sopivaksi sävyksi, kun ensin päättää mitä haluaa. 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *