Blogit
Koti asemalla

Arjen helpotusta ja kuvia työhuoneesta

Meillä alkoi arki. Ihanaa! Tosin talon miehet ovat tässä sairastelleet pikaiset kuumeilut, eilen vuorossa oli mies ja Miki. Eilen mies oli töistä poissa, tänään Miki koulusta. Kaikki alkavat nyt illalla kuitenkin olla jo suht kunnossa, onneksi.
Arki kuitenkin alkoi ja päivärytmi sai heti jotain ryhtiä. Jos ollaan kotona, aamupäivällä mennään usein vähän ulos, kävelylle tms. Lounaan jälkeen Nestori ulos nukkumaan ja mulla alkaa oma aika. Eilen ompelin innoissani tuon ajan, ihanaa kun sai hetken olla rauhassa. Sitten tuleekin Miki, läksyt ja välipala pojille. Leikkiä ja kotitöitä ja ruoka valmiiksi ennen Samin tuloa noin puoli viideksi.
Mä onneksi tykkään nykyään rutiineista, ja vaikka välillä on kiva käydä jossain niin kyllä mä silti niin viihdyn kotona.

Meidän perheellä on vaan sellainen huono tapa, että unohdetaan helposti tietyt pienet jutut, eikä meillä ole esim siivouspäiviä tms. Päivät vaan hurahtaa ohi eikä muista koskas lakanat vaihdettiinkaan, onko Unto lenkitetty tms. Tehdään kun muistetaan ja ehditään. Varsinkin kesä meni kuin pellolla, kun jatkuvasti rempattiin tms.
Tänään päätinkin tehdä meille perhekalenterin, johon merkkasin kaikille omat kotityöt, lakanapäivät, jne. Vuorotellen koira lenkille, Samillekin ruoanlaittovuoro edes joka toinen lauantai jne.
Miki on myös siinä iässä että nyt viimeistään saa ottaa enemmän vastuuta kotitöistä. Oman huoneen siivouksen lisäksi tiskikoneen tyhjennystä jne. On hän auttanut ennenkin, mutta milloin sattuu ja lähinnä milloin huvittaa. Nyt kun jutut on kalenterissa, niin ei tarvitse niistäkään kotitöistä sitten riidellä että kuka tekee ja mitä. Mä tosin en merkannut omiani, koska teen kuitenkin suurimman osan ja silloin kun tarvitsee. Mies taas hoitaa työt ja rempan.
Miten teillä tehdään? Onko tarkat siivouspäivät ym, tekeekö kaikki paljon kotitöitä vai onko kaikki hommat äidillä?

Tämän postauksen kuvat nyt ei sinänsä liity aiheeseen, paitsi että toivon saavani nyt enemmän aikaa työskennellä tuossa työhuoneessani. Niin monta projektia odottaa nyt tekijää.
Nestorille tein parit housut, joista kuva näkyi Instagramissakin. Itselleni on huivi kesken, huomenna haen lankaa lasten villapaitoihin jne. Lisäksi JOULULAHJOJA täytyy alkaa väkertää jos jotain meinaa ehtiä…

Kiva kun olette osallistuneet Kasvun Taika-arvontaan. Arvonta-aikaahan on vielä huomiseen klo 18 asti. Kaikki siis osallistumaan!

-Henna-

Kommentit (10)

 1. Nelly

  Mäkin havahduin tässä jossain vaiheessa, että joulukin tulee ja sinnekin olisi ehkä hyvä tehdä jotain (pitäisi taas käydä parissa myyjäisissä), jaiks!
  Meillä minä teen kaiken. Tai ainakin lähes. Mies satunnaisesti tekee jotain. On sentään lapsen kanssa iltaisin hyvin!

  • hennaasemalta

   No niinpä! Olisi myös kiva ettei ne lahjat jää viime tinkaan, vaan ajoissa tekisi ja ostaisi pikkuhiljaa.

 2. Anonyymi

  Kesät meilläkin eletään vähän niin kuin pellossa mutta koulujen alettua alkaa selkeä rytmi. Siivouspäivä on joka toinen viikko, samoin lakanat vaihdetaan silloin. Lapset huolehtii omien huoneiden siivouksesta ja tekevät välillä jotain pieniä kotihommia jos läksyiltään/harrastuksiltaan ehtivät. Minä teen kotona oikeastaan kaiken koska olenhan täällä päivät ja tämä on periaatteessa minun työtäni.

  • hennaasemalta

   Joo niin mäkin hoidan pääosin kotihoidon, mutta mies auttaa lastenhoidossa iltaisin, ja viikonloppuisin esim tiskeissä. Pääosin miehellä on kuitenkin työn lisäksi nuo remppahommat.
   Mä ajattelin myös niin, että vaikka oon kotona ja pääosin kaiken teenkin, niin tämä on kaikkien koti. Kaikkien pitäisi huolehtia omasta kodistaan eikä vain mun.

 3. Elisa Lpp

  Hei vitsit, miten hauska sattuma!
  Yksi päivä ajelin tuosta ohitse ja mietin, että enkös olekin joskus lukenut jonkin lehtijutun tuosta talosta ja mitähän sinne kuuluu nykyisin ja nyt yhtäkkiä törmään blogiin 🙂 Huippua, klikkasin mukaan lukemaan jatkossakin!

  • hennaasemalta

   Heh, no sepä kiva sattuma!:) tervetuloa!:)

 4. Laura

  Meillä ei ole oikein mitään selkeitä rutiineja. Nyt kun mietin niin oikein minkään asian kanssa. 😀 Noh, on silleen, että ruoat syödään – yleensä – tiettyyn aikaan ja nukkumaan mennään tiettyyn aikaan ja sitä ennen tietyt rutiinit. Mut muuten. Ei ole siivouspäiviä, eikä sen semmoisia. Välillä aina puhutaan että pitäis ottaa selkee siivouspäivä mutta ei se vaan toteudu. Pienesti siivoilen "päivittäin" (siis en ihan joka päivä välttämättä) ja sit joskus saan jonkun puuskan ja siivoan perusteellisesti. Tommonen kaleterijuttu oliskin hyvä idea, millaisen sä toteutit? 🙂

  • hennaasemalta

   No meillä on aika samanlailla. Päivällinen syödään yhdessä ja muutenkin ruokailut ja päiväunet on tiettyyn aikaan. Mä piirsin tyhjään paperiin tämän kuun kalenterin. Sinne merkkasin että Miki on vihreä, minä pinkki jne. Sinne sitten Unton lenkkivuorot jaoin kaikille, merkkasin joka toiselle perjantaille aikuisten lakanoiden vaihdon, toiselle lasten. Mikille siivouspäivä joka pe, joka ti yhden tiskikonevuoron hänelle jne.
   Omia siivousvuoroja, pyykkivuoroja tms en laittanut. Pyykkiä pesen päivittäin ja eläinten karvojen takia imuroin joka päivä. Isoja siivouspäiviä en juuri harrasta. Sitten kun tuntuu että jotain tarvii siivota ja ehtii niin siivoan. Teen sellaista jatkuvaa järkkäilyä joka päivä.
   Kyllä tuo kalenteri on vähän auttanut, ei tarvitse miettiä että mitä tänään pitikään tehdä ja koska on mitäkin tehty kun ne näkee kalenterista. Vähenee se "pitäisi"-ajatusta päästä, ja se on mulla ainakin tosi stressaavaa. Eikä tule riitaa että kuka vei koiran viimeksi jne.

 5. kotimeidän

  Inspiraatiolla eletään ja hyvin on sujunut. Siivoamme, kun tarpeellista. Imuriin tartutaan silloin, kun roskat hyppää silmille. Kotielämään en kaipaa aikatauluja. Tavoitteena harmoninen hyvä olo kaikilla. Työhuoneesi on houkutteleva! Terveisin Tuija

  • hennaasemalta

   Kiitos! Mulle taas tuo kalenteri just toi sitä harmoniaa kun ei tarvitse stressata eikä riidellä tekemisistä niinkuin Lauralle tuohon ylle kerroinkin. Silloin kun tekee mieli löhöillä ja katsoa leffaa niin voi oikeasti tehdä niin eikä miettiä että pitikö jotain tehdä. Eikä houkutella Mikiä tekemään osuuttaan. Nyt poika on tehnyt omansa kiltisti kun ne lukee listassa valmiiksi, eikä tule yllättäen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *