Arjen helpotusta ja kuvia työhuoneesta

Meillä alkoi arki. Ihanaa! Tosin talon miehet ovat tässä sairastelleet pikaiset kuumeilut, eilen vuorossa oli mies ja Miki. Eilen mies oli töistä poissa, tänään Miki koulusta. Kaikki alkavat nyt illalla kuitenkin olla jo suht kunnossa, onneksi.
Arki kuitenkin alkoi ja päivärytmi sai heti jotain ryhtiä. Jos ollaan kotona, aamupäivällä mennään usein vähän ulos, kävelylle tms. Lounaan jälkeen Nestori ulos nukkumaan ja mulla alkaa oma aika. Eilen ompelin innoissani tuon ajan, ihanaa kun sai hetken olla rauhassa. Sitten tuleekin Miki, läksyt ja välipala pojille. Leikkiä ja kotitöitä ja ruoka valmiiksi ennen Samin tuloa noin puoli viideksi.
Mä onneksi tykkään nykyään rutiineista, ja vaikka välillä on kiva käydä jossain niin kyllä mä silti niin viihdyn kotona.

Meidän perheellä on vaan sellainen huono tapa, että unohdetaan helposti tietyt pienet jutut, eikä meillä ole esim siivouspäiviä tms. Päivät vaan hurahtaa ohi eikä muista koskas lakanat vaihdettiinkaan, onko Unto lenkitetty tms. Tehdään kun muistetaan ja ehditään. Varsinkin kesä meni kuin pellolla, kun jatkuvasti rempattiin tms.
Tänään päätinkin tehdä meille perhekalenterin, johon merkkasin kaikille omat kotityöt, lakanapäivät, jne. Vuorotellen koira lenkille, Samillekin ruoanlaittovuoro edes joka toinen lauantai jne.
Miki on myös siinä iässä että nyt viimeistään saa ottaa enemmän vastuuta kotitöistä. Oman huoneen siivouksen lisäksi tiskikoneen tyhjennystä jne. On hän auttanut ennenkin, mutta milloin sattuu ja lähinnä milloin huvittaa. Nyt kun jutut on kalenterissa, niin ei tarvitse niistäkään kotitöistä sitten riidellä että kuka tekee ja mitä. Mä tosin en merkannut omiani, koska teen kuitenkin suurimman osan ja silloin kun tarvitsee. Mies taas hoitaa työt ja rempan.
Miten teillä tehdään? Onko tarkat siivouspäivät ym, tekeekö kaikki paljon kotitöitä vai onko kaikki hommat äidillä?

Tämän postauksen kuvat nyt ei sinänsä liity aiheeseen, paitsi että toivon saavani nyt enemmän aikaa työskennellä tuossa työhuoneessani. Niin monta projektia odottaa nyt tekijää.
Nestorille tein parit housut, joista kuva näkyi Instagramissakin. Itselleni on huivi kesken, huomenna haen lankaa lasten villapaitoihin jne. Lisäksi JOULULAHJOJA täytyy alkaa väkertää jos jotain meinaa ehtiä…

Kiva kun olette osallistuneet Kasvun Taika-arvontaan. Arvonta-aikaahan on vielä huomiseen klo 18 asti. Kaikki siis osallistumaan!

-Henna-

Kommentit (10)
 1. Mäkin havahduin tässä jossain vaiheessa, että joulukin tulee ja sinnekin olisi ehkä hyvä tehdä jotain (pitäisi taas käydä parissa myyjäisissä), jaiks!
  Meillä minä teen kaiken. Tai ainakin lähes. Mies satunnaisesti tekee jotain. On sentään lapsen kanssa iltaisin hyvin!

  1. hennaasemalta
   6.9.2015, 09:26

   No niinpä! Olisi myös kiva ettei ne lahjat jää viime tinkaan, vaan ajoissa tekisi ja ostaisi pikkuhiljaa.

 2. Kesät meilläkin eletään vähän niin kuin pellossa mutta koulujen alettua alkaa selkeä rytmi. Siivouspäivä on joka toinen viikko, samoin lakanat vaihdetaan silloin. Lapset huolehtii omien huoneiden siivouksesta ja tekevät välillä jotain pieniä kotihommia jos läksyiltään/harrastuksiltaan ehtivät. Minä teen kotona oikeastaan kaiken koska olenhan täällä päivät ja tämä on periaatteessa minun työtäni.

  1. hennaasemalta
   6.9.2015, 09:28

   Joo niin mäkin hoidan pääosin kotihoidon, mutta mies auttaa lastenhoidossa iltaisin, ja viikonloppuisin esim tiskeissä. Pääosin miehellä on kuitenkin työn lisäksi nuo remppahommat.
   Mä ajattelin myös niin, että vaikka oon kotona ja pääosin kaiken teenkin, niin tämä on kaikkien koti. Kaikkien pitäisi huolehtia omasta kodistaan eikä vain mun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *