Antiikkilöydöt ja tulevaisuuden suunnitelmia

Lupasin viime postauksessa näyttää mitä löytöjä tein Loviisan wanhat talot tapahtumien antiikkitoreilta viikko sitten. Tuolla tapahtumassa tekee kyllä ihan parhaita löytöjä. Antiikkimyyjiä on todella paljon, ja hinnatkin ovat pääosin ihan kohtuullisia.

Tällä kertaa ei tullut ostettua mitään isoa, vain pientä keittiötarviketta. Enemmänkin olisin löytänyt, mutta sitä jää aina etsimään ”jos löytäisi jotain kivempaa” ja sitten ne ekat löydöt jää. Ostin muutaman lusikan, tarjoilulautasen, alustan teekannulle, kuparisen naulakon ja ihanan ison peltilaatikon. Mä tykkään tosi paljon kaikista erikoisista peltipurkeista ja niitä tulee bongailtua erilaisiin käyttökohteisiin. Tämän ison purkin huomasin jo kaukaa. Tykkään sen väreistä ja varsinkin koosta. Harvoin löytyy näin isoja purkkeja. Itse rakastan vanhoja Disney-elokuvia kuten Aristokatit ja tässä kuvissa on paljon samaa tyyliä.

Koska mulla kuitenkin jo pursuaa keittiö kaikesta krääsästä, nämä ei todennäköisesti jää sinne. Sen sijaan olen aloittanut jo vanhojen tavaroiden keräilyn mun seuraavaa työprojektia varten. Nyt nimittäin paljastan sen verran, että mulla on nyt tavoitteena toteuttaa mun pitkäaikainen haave noin vuoden päästä. Puoti laajenee, ja sen yhteyteen tulee myös kahvila ja toinenkin puoti.

Siis mun pääkoppahan on täynnä ideoita, mutta vielä en kerro niistä kovinkaan paljoa ennen kuin tämä asia alkaa tosissaan etenemään. Joka tapauksessa alan jo hiljalleen keräämään huonekaluja ja muuta kalustetta keittiötarvikkeineen kahvilaan ja puotiin. Koska tottakai haluan saada mahdollisimman paljon vanhoja asioita sinne, eikä niitä kerätä päivässä. Joten pikkuhiljaa kerään vanhoja kuppeja, astioita, ottimia, teepannuja, tuoleja, pöytiä, hyllyjä jne puotiin. Nämäkin ostokset menevät siis sinne.

Tänään leivoin pullaa ja testasin jo miten kiva peltipurkki onkaan pullien/muffinsien tai vaikka keksien tarjoilupurkkina. Toki esimerkiksi kuppeja pitää olla ihan älyttömästi, mutta jostainhan se pitää aloittaa. Onneksi mulla on vuosi aikaa. (Tosin se vuosi tunnetusti hurahtaa nopeasti…)

Voitte varmaan arvata kuinka innoissani olenkaan että joka tapauksessa ollaan nyt tosissaan menossa kohti tätä mun unelmaa. Mieskin antoi vihreää valoa vaikka tietää että tämä tulee muuttamaan meidän kaikkien elämää. En ole enää kotona joka päivä, vaikka samassa talossa olenkin. Tuleva puoti ja kahvila siis muuttaa tuohon meidän pienempään kiinteistöön eli naapuriin. Nestori täytyy laittaa osittain päiväkotiin enkä ole enää kotona kun lapset saapuvat koulusta. Toisaalta mua pääsee moikkaamaan sinne koska vaan, ja toivon että vielä joskus saan tarjota jonkinlaista työtä lapsille puodistani. Toivon myös että tulen antamaan heille kannustusta myös sitä kautta omaan yritystoimintaan ja unelmiensa toteuttamiseen. (Tai sitten mokaan mun yritystoiminnan täysin, mutta ainakin yritin…)

En tosin aio tehdä tätä kaikkea yksin, vaan haen kumppaneita ja itsenäisiä yrittäjiä mun kaveriksi hommaan. Sekin on jotenkin niin ihana ajatus ettei jatkossa tarvitse kaikkea yksin pähkäillä ja järjestää, ja voimme auttaa toisiamme kun jollakin on menoa vaikka lasten kanssa.

Tällaista siis on mulla mielessä nyt. Miltäs kuulostaa?

-Henna-

Kommentit (8)
 1. Kuulostaa niin mahtavalta!
  Itse olen kasvanut lapsuuteni niin, että yksityisyrittäjä-isäni teki ympäripyöreää päivää, mutta työtila oli kotimme pihapiirissä. Se oli mahtavaa kun aina kotiin palattua oli joku ”kotona” vaikkakin eri rakennuksessa. Pienestä saakka olimme myös isän apuna missä vaan pystyttiin ja myöhemmin kesätöissä ja kuljetusapuna:) uskon siis että tämä on lapsillesikin tulevaisuudessa huippu juttu!

  Heppu

  1. Ihan mahtava idea ! Ootte hyvällä paikalla ja voin niin kuvitella, kun laitat paikan kauniiksi ja houkuttelevaksi ! Sellaisia ei joka kulman takana ole, eikä mitään ketjumeininkiä. Pointsit rohkeudesta! Ja niitä keskarikuppiloita on siellämain riittävästi, että teidän paikalle on varmasti tilausta 🙂

   1. hennaasemalta
    4.9.2017, 09:46

    Kiitos! No mä toivon niin, ja toivon että sinne tulisi porukkaa myös vähän kauempaa. Junalla kun pääsee helposti melkein pihaan. 🙂

  2. hennaasemalta
   4.9.2017, 09:45

   Kiitos, kiva kuulla hyviä kokemuksia. Mäkin uskon niin, jos tämä tosiaan tulee toimimaan niin uskon että on myös lapsille hyvä asia.

 2. Ihanaa kun pääset toteuttamaan unelmiasi! Hyvältä kuulostaa…

  1. hennaasemalta
   4.9.2017, 09:46

   Kiitos!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *