Ajatuksia elokuun ensimmäisenä päivänä

Elokuun ensimmäinen, ja miehellä alkoi kuukauden loma. Kesä on mennyt niin ennätysnopeasti, että ei todellakaan haittaa venyttää tätä kesää vielä kuukaudella.

Heinäkuu tuli ja meni, niin etten ole tajunnutkaan. Oman puodin avaaminen ja muut työjutut on vienyt niin mukanaan että tuntuu ettei pää pysy hetkessä. Mietin jatkuvasti vain työjuttuja. Onneksi heinäkuussa on kuitenkin ollut myös paljon kaikkea kivaa jotka ovat saaneet kesän tuntumaan kesältä. Fiskarsin antiikkipäivät, päivä Suomenlinnassa, uimaretket… Sää on ollut hyvin vaihteleva, mutta niitä lämpimiäkin päiviä on ollut paljon. Eilen oltiin Korkeasaaressa, ja lauantaina olin aikas mieletöntä Foreverin inspiraatio-päivää viettämässä. Sieltä sai kyllä hirveästi virtaa elämään ja töihinsä.

Elokuussakin on kaikkea kivaa tiedossa. Mies tosiaan lomalla ja koitetaan saada yhdistettyä työt ja huvit. Mulla on tavoitteena tehdä joka päivä edes jotain työjuttuja, tiedossa on lisää koulutuksia ja ne kertomani puodin avoimet ovet ovat su 21.8. Lisäksi pitäisi edes jotain pihahommia saada tehtyä. Mies saa luvan maalata viimeisen pienen pätkän talon kulmalta, lisäksi olisi pihan siistimistä, kuistien maalailua jne. Tällä kertaa tosin olen päättänyt ettei lomaa tuhlata remppajutuista stressaamiseen. Ainoastaan se seinän maalaus on pakko saada tehtyä.

Toki Mikillä alkaa myös koulu parin viikon päästä, mutta se taitaa olla lähinnä helpotus kaikille tässä kohtaa. Poika hyppii kohta seinillä, ja minä hermostun siihen tylsistymis-kitinään. Koitetaan kuitenkin keksiä vielä perheen yhteisiä lomajuttuja ennen koulun alkua. Huomenna mennään Tallinnan-risteilylle, ja loppu-aika sitten katsotaan säiden mukaan mitä keksitään. Ehkäpä mökkeilyä, linnanmäkeä jne.

Toki tässä mietitään muutenkin pikkuhiljaa jatkoa. Puotini ja Forever-jälleenmyyjän työ ovat niin aloittelutasolla vielä, että jotain muutakin täytyy keksiä. Nyt sitten pyöritellään vaihtoehtoja, kun kotona kuitenkin haluan olla. Palatako perhehoitajaksi lokakuussa kun Nestori täyttää kaksi? Pärjätäänkö sittenkin pelkän puodin ja Foreverin avulla? Jäädäänkö molemmat kotiin ja otetaan meille monta lasta hoitoon?

Tässä on pohdittavaa. Mies kaipaa enemmän perhehoitajana ollutta säpinää. Itse kun olen hoitanut pieniä lapsia täyspäiväisesti viimeiset 8-vuotta, kaipaan jotain muutakin. Pitäisi löytää joku systeemi, jossa kaikki ovat onnellisia ja työ on kaikille mielekästä. Minäkin voin mielelläni kyllä olla perhehoitaja, mutta kaipaan muutakin, uusia haasteita. Puoti ja Forever on niitä tuonut, mutta osaanko toimia niin että saan ne nousuun? Uskon tuotteisiini itse mutta myyjänä kaipaan vielä paljon oppimista. Mikä on toisaalta ihanaa, just niitä haasteita ja itsensä kasvattamista.

Lisäksi tietty blogi. Nyt kesä on vedetty blogissa taas vähän hiljaiseloa, mutta eiköhän tämäkin tästä virkisty taas. Kun aloitin Meillä kotona-portaalissa, otin siitä pienet paineet itselleni, mutta alkukesästä päätin höllätä. Mä olen aina kirjoittanut blogia omaan tahtiin fiiliksen mukaan. En osaa hirveästi tehdä postauksia etukäteen. Kun kuulee miten ”ammattibloggaajat” tekee postaukset valmiiksi jo viikkoa ennen, en kyllä kuulu heihin. Mä kirjoitan fiiliksen mukaan. Joskus (Niinkuin nyt) alan tekemään juttua jostain ihan muusta, mutta sormet alkaakin kirjoittamaan ihan toista. Joten yhtään en tiedä mitä en tulossa. Yksi postaus mulla on tässä ohessa valmisteilla mutta muutoin kaikki on aina auki. Mennään niin kuin elämä vie. Syksyllä sisustelu yleensä taas alkaa, pesän rakentaminen pitkää talvea varten. Eli eiköhän siitä ole juttuja tulossa. Eilen järkkäilin olohuoneen taas vähän uuteen uskoon, niin siitä tulossa kuvia nyt ainakin.

Tässä siis riittää pohdittavaa ja tekemistä, täytyy toivoa että nyt loman aikana alkaisi asiat loksahtelemaan paikalleen. Koitetaan siis tosiaan sovittaa ahkera työ sekä lomailu nyt jotenkin sulavasti yhteen. Kyllä tämä tästä kunhan uskoo itseensä.

-Henna-

Kommentit (2)
 1. Viivi / Pilviraitti blogi
  1.8.2016, 15:15

  Eiköhän kaikki siitä järjesty ja saatte työkuviot mieleisiksi. Oikein mukavaa elokuuta ja lomailua teille! Nauttikaa. 🙂

  1. hennaasemalta
   3.8.2016, 22:33

   Joo kyllä varmasti! 🙂 Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *