Blogit
Koti asemalla

8x uudistunut puutalo-kirja

Tässä on nyt kirja, jollaista olen toivonut jo pitkään kirjakauppoihin. Kirja jossa on samassa paketissa kunnostusta ja sisustusta. Kirja jossa annetaan vinkkejä vanhan puutalon ostoon sekä kunnostukseen. Sekä jossa on monta kaunista kotia. Sellainen kirja jota Suomessa ei oikeastaan ole vielä. Mikä hienointa, meidän koti saa kunnian olla kirjassa mukana!
Se kirja on 8x uudistunut puutalokoti-kunnosta ja sisusta (Tammi).

Kirjan ovat kirjoittaneet ja kuvanneet Suvi ja Sebastian Segercrantz. Tämä pariskunta on rempannut omaa vanhaa taloaan Espoossa jo vuosia, joten tietävät kyllä mistä kirjoittavat.
Kirja on täynnä hurmaavia Suvin ottamia kuvia. Kuvissa näkyy ihanasti rento perhe-elämä. Kohteista näkee lähtötilanteen sekä tilanteen johon ollaan nyt päästy.
Kirjan kohteet ovat kaikinpuolin hyvin erilaisia puutaloja. Kohteiden lähtötilanteet ovat erilaisia, remontin tekijät ovat aloittaneet eri taidoilla. Mehän ei esimerkiksi tiedetty remontoinnista mitään, mutta muissa kohteissa on ihan ammattilaisiakin. Talot ovat eri aikakausilta, ja ne on tarvinneet eritasoisia remontteja. Mehän ollaan tehty toistaiseksi lähinnä pintaremonttia, mutta monissa kohteissa on jouduttu ensin purkamaan paljon. Jotkut kohteista ovat jo ”valmiita”, jotkut kesken. Esim meidän kuvissa näkyy hyvin miten maalausurakka oli kesken tuolloin.

Meidän kuvat otettiin aika tarkalleen vuosi sitten. Kuvissa näkyykin hauskasti narsissit ja lasten pääsiäisruohot. Koska kuvauspäivä oli tosi sateinen, kävi Suvi vielä loppukesästä nappaamassa muutaman ulkokuvan lisää. Yhdessä kuvassa näkyykin itse talon emäntä aika pyöreänä, sielä se Nestori kölli vielä masussa.
Jonkin verran on meillä kotona asiat muuttuneet tuossa vuodessa. Ainakin se ulkomaalaus on edennyt ja mun huone valmistunut sen jälkeen. Niin ja Nestori syntynyt, joten toinen lastenhuone on muutettu vauvan huoneeksi.

Me päästiin lauantaina ihan paikan päälle ihastelemaan Suvin ja Sebastianin omaa kotia, joka kirjasta myös löytyy. Meidät oli kutsuttu kirjan julkkareihin muiden kirjassa esiintyvien kotien omistajien kanssa. Onneksi mentiin paikalle ajoissa niin kerkesin kuvata talon ennen kuin se oli tupaten täynnä väkeä.
Huomasi taas miten suuri se rakkaus vanhoja taloja kohtaan on. Joka nurkkaa katsoo niin eri silmin ja ihastellen, kun kyseessä vanha talo. Narisevat lattiat, vinot seinät ja kupruilevat tapetit toki näkee myös, mutta jotenkin ne kuuluu tavallaan asiaan eikä häiritse yhtään. Oli myös hauskaa kun talo oli täynnä samanhenkistä väkeä, perinnerakentamiseen ihastunutta väkeä.

Kun päästiin kotiin, katsoin taas omia vinoja nurkkiani innostunein silmin. Oma koti tuntui taas niin ihanalta ja innostus remonttiin alkoi taas. Tänään jatkettiinkin pitkästä aikaa tapetointia.

Suosittelen kyllä lämpimästi tuon kirjan hankintaa. Se on paksu ja hieno teos, ja Segercrantzit saavat kyllä olla ylpeitä ekasta kirjastaan! Todella hienoa jälkeä, ja toivonkin että he tekevät vastaavia vielä lisää.

Kiitos vielä kun päästiin mukaan, yksi mun haave toteutui, ja todella hienosti toteutuikin!

Kirja on jo myynnissä kirjakaupoissa.

-Henna-

Ps. Olisi todella kiva kuulla kommentteja teiltä lukijoilta kirjasta kun saatte sen käsiinne.

Kommentit (1)

  1. Laura

    Hih, juuri äsken kävin osallistumassa ko. kirjan arvontaan toisessa blogissa. 🙂 Tämä on kyllä sellainen että pakko käydä itse hankkimassa jos ei arpaonni suosi. Hauska tietää että teidän koti on mukana, mielenkiinnolla odotan että saan kirjan käsiini….. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *