Yrtti-valkopaputahna

Valkopaputahna on tehnyt kesälomalla perheessämme kauppansa. Blogiin onkin jo tullut kirjoitettua muutama eri versio reseptistä: http://www.maku.fi/reseptit/valkopaputahna-savupaprikalla ja http://www.maku.fi/blogit/keittiossa-kotona-ja-puutarhassa/valkopaputahna-ja-grillattu-maalaisleipa.

Saavuttuamme mökiltä kotiin kesäloman vietosta oli päästävä heti hyödyntämään yrttimaan runsasta satoa ja tehtävä valkopaputahnasta yrttinen versio. Vitsit miten hyvältä yrtti-valkopaputahna maistui. Tästä versiosta tuli ehdottomasti minun suosikkini. Keittiön kaappiin olen varastoinut useamman tölkin suuria valkoisia papuja, jos akuuttii valkopaputahnan himo sattuu iskemään.

Yrtti-valkopaputahna

Ainekset

1 kpl
purkki suuria valkoisia papuja (go green)
1½ dl
tuoreita yrttejä hienonnettuna (basilika, lehtipersilija ja minttu)
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
½ kpl
sitruunan mehu puristettuna
3 rkl
neitsyt oliiviöljyä
½ tl
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita hienonnettu valkosipulin kynsi, yrtit ja suola mortteliin. Hierrä tahnaksi. Lisää huuhdellut ja valutetut valkopavut ja hierrä tahnaksi. Lisää sitruunan mehu ja oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Anna maustua jääkaapissa 15-30 min. Tarjoile esim. paahdetun tai grillatun leivän kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *