Yrtti-valkopaputahna
Valkopaputahna on tehnyt kesälomalla perheessämme kauppansa. Blogiin onkin jo tullut kirjoitettua muutama eri versio reseptistä: http://www.maku.fi/reseptit/valkopaputahna-savupaprikalla ja http://www.maku.fi/blogit/keittiossa-kotona-ja-puutarhassa/valkopaputahna-ja-grillattu-maalaisleipa.
Saavuttuamme mökiltä kotiin kesäloman vietosta oli päästävä heti hyödyntämään yrttimaan runsasta satoa ja tehtävä valkopaputahnasta yrttinen versio. Vitsit miten hyvältä yrtti-valkopaputahna maistui. Tästä versiosta tuli ehdottomasti minun suosikkini. Keittiön kaappiin olen varastoinut useamman tölkin suuria valkoisia papuja, jos akuuttii valkopaputahnan himo sattuu iskemään.
Yrtti-valkopaputahna
Ainekset
- 1 kpl
- purkki suuria valkoisia papuja (go green)
- 1½ dl
- tuoreita yrttejä hienonnettuna (basilika, lehtipersilija ja minttu)
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- ½ kpl
- sitruunan mehu puristettuna
- 3 rkl
- neitsyt oliiviöljyä
- ½ tl
- suolaa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Laita hienonnettu valkosipulin kynsi, yrtit ja suola mortteliin. Hierrä tahnaksi. Lisää huuhdellut ja valutetut valkopavut ja hierrä tahnaksi. Lisää sitruunan mehu ja oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Anna maustua jääkaapissa 15-30 min. Tarjoile esim. paahdetun tai grillatun leivän kera.