Wallenbergin pihvit hirvenjauhelihasta

Wallenbergin pihvit ovat jauhelihapihvien aatelia. Hirvenjauhelihasta valmistetut Wallenbergin hirvipihvit olivat taivaallisia. Kiitokset taas appiukolle hirvenlihoista.

Perinteisesti Wallenbergin pihvit maustetaan valkopippurilla, neilikalla, maustepippurilla ja muskotilla. Valmistin itse riistamausteseoksen mm. kuivatuista herkkutateista, katajanmarjoista, timjamista sekä rosmariinista, jota käytin Wallenbergin hirvipihvien maustamiseen.

Riistamausteseos sopi mielestäni erinomaisesti maustamaan hirveä. Mausteseokset ovat myös hyviä joululahjoja ja tästä riistamausteseoksesta olisi varmasti useampikin hirvimies jouluna kiitollinen.

Wallenbergin pihvit tarjoillaan perinteisesti perunamuussin ja keitettyjen herneiden kera. Itse valmistin vaihtelun vuoksi palsternakkapyrettä. Wallenbergin hirvipihvit tarjoilin siis palsternakkapyreen ja puolukkasurvoksen kera.

Wallenbergin hirvipihvit maistuivat erinomaisesti koko perheelle ja en voi kuin suositella tätä illallista.

Wallenbergin pihvit hirvenjauhelihasta

Ainekset

600 g
hirvenjauhelihaa
3 kpl
keltuaisia
2 dl
kermaa
2 tl
riistamausteseosta
2 dl
pankojauhoja (tai korppujauhoja)
nokare voita ja öljyä paistamiseen

Tee näin:

Kaikkien aineksien tulee olla jääkaappi kylmiä wallenbergin pihvejä valmistettaessa.

Laita kylmä hirvenjauheliha kulhoon. Lisää kylmät keltuaiset ja mausteseos.

Sekoita hyvin keskenään.

Lisää kylmä kerma ohuena nauhana samalla sekoittaen. Nosta hirvenjauhelihamassa jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi.

Muotoile hirvenjauhelihamassasta kahdeksan pihviä ja paneroi ne pankojauhoilla.

Paista  Wallenbergin hirvipihvit pannulla miedolla lämmöllä rapeiksi.

Tarjoile Wallenbergin hirvipihvit perunamuussin tai palsternakkamuussin sekä puolukkasurvoksen kera.

Riistamausteseos

Ainekset

2 rkl
kuivattuja herkkutatteja
6 kpl
katajanmarjoja
½ tl
mustapippureita
1 tl
kuivattua timjamia
1 tl
kuivattua rosmariinia
2 tl
merisuolaa

Tee näin:

Laita kaikki riistamausteseoksen ainekset mortteliin ja jauha jauheeksi. Säilytä kannellisessa lasipurkissa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *