Wallenbergin pihvit hirvenjauhelihasta
Wallenbergin pihvit ovat jauhelihapihvien aatelia. Hirvenjauhelihasta valmistetut Wallenbergin hirvipihvit olivat taivaallisia. Kiitokset taas appiukolle hirvenlihoista.
Perinteisesti Wallenbergin pihvit maustetaan valkopippurilla, neilikalla, maustepippurilla ja muskotilla. Valmistin itse riistamausteseoksen mm. kuivatuista herkkutateista, katajanmarjoista, timjamista sekä rosmariinista, jota käytin Wallenbergin hirvipihvien maustamiseen.
Riistamausteseos sopi mielestäni erinomaisesti maustamaan hirveä. Mausteseokset ovat myös hyviä joululahjoja ja tästä riistamausteseoksesta olisi varmasti useampikin hirvimies jouluna kiitollinen.
Wallenbergin pihvit tarjoillaan perinteisesti perunamuussin ja keitettyjen herneiden kera. Itse valmistin vaihtelun vuoksi palsternakkapyrettä. Wallenbergin hirvipihvit tarjoilin siis palsternakkapyreen ja puolukkasurvoksen kera.
Wallenbergin hirvipihvit maistuivat erinomaisesti koko perheelle ja en voi kuin suositella tätä illallista.
Wallenbergin pihvit hirvenjauhelihasta
Ainekset
- 600 g
- hirvenjauhelihaa
- 3 kpl
- keltuaisia
- 2 dl
- kermaa
- 2 tl
- riistamausteseosta
- 2 dl
- pankojauhoja (tai korppujauhoja)
- nokare voita ja öljyä paistamiseen
Tee näin:
Kaikkien aineksien tulee olla jääkaappi kylmiä wallenbergin pihvejä valmistettaessa.
Laita kylmä hirvenjauheliha kulhoon. Lisää kylmät keltuaiset ja mausteseos.
Sekoita hyvin keskenään.
Lisää kylmä kerma ohuena nauhana samalla sekoittaen. Nosta hirvenjauhelihamassa jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi.
Muotoile hirvenjauhelihamassasta kahdeksan pihviä ja paneroi ne pankojauhoilla.
Paista Wallenbergin hirvipihvit pannulla miedolla lämmöllä rapeiksi.
Tarjoile Wallenbergin hirvipihvit perunamuussin tai palsternakkamuussin sekä puolukkasurvoksen kera.
Riistamausteseos
Ainekset
- 2 rkl
- kuivattuja herkkutatteja
- 6 kpl
- katajanmarjoja
- ½ tl
- mustapippureita
- 1 tl
- kuivattua timjamia
- 1 tl
- kuivattua rosmariinia
- 2 tl
- merisuolaa
Tee näin:
Laita kaikki riistamausteseoksen ainekset mortteliin ja jauha jauheeksi. Säilytä kannellisessa lasipurkissa.