Voileipäkakku hevosen kylmäsavupaistilla
Tänään juhlimme lähisuvun voimin perheen tyttöjen synttäreitä. Halusin kokeilla pyöreän voileipäkakun valmistusta, joten kaivoin irtopohjavuoan kaapin perukoilta. Täytteeksi valikoitui tyttöjen suosikki eli hevosen kylmäsavupaisti. Täytteeseen tuli myös coctailkurkkuja, jotka ovat myös neitien suurta herkkua.
Pyöreä voileipäkakku onnistui helpommin kuin olin odottanut. Koristelin kakun yksinkertaisesti leivittämällä tuorejuustokuorrutteen tasaisesti voileipäkakun pinnalle. Pyöreä voileipäkakku viimeisteltiin ilona kukkasalaatilla. Syötävät orvokit herättivät vieraissa ihastusta.
Voileipäkakku hevosen kylmäsavupaistilla
Ainekset
- 1 kg
- isoja paahtoleipiä
- 300 g
- Kylmäsavustettua hevosta leikkeleenä
- 200 g
- ranskankermaa
- 400 g
- maustamatonta tuorejuustoa
- 1½ dl
- kuohukermaa
- 190 g
- coctailkurkkuja hienonnettuna (yksi purkillinen)
- 1 dl
- tuoretta tilliä hienonnettuna
- 2 kpl
- uutta punasipulia
- 1 rkl
- dijonsinappia
- 1 rkl
- tuoretta piparjuurta raastettuna
- 0
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- 2 dl
- lihalientä kostutukseen
- Koristeluun
- 200 g
- maustamaton tuorejuusto
- 1 dl
- kuohukermaa
- 1 rkl
- sitruunan mehua
- ½ tl
- suolaa
- 65 g
- Ilona kukkasalaattiseos (yksi rasia)
- Muut ainesosat
Tee näin:
Valmista ensin voileipäkakun täyte. Vaahdota kerma, lisää joukkoon tuorejuusto ja ranskankema. Sekoita tasaiseksi.
Kuutioi hevosen kylmäsavupaisti ja coctailkurkut, lisää täytteeseen. Hienonna tilli ja punasipulit, lisää täytteeseen.
Mausta täyte dijonsinapilla, raastetulla piparjuurella, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.
Laita 26 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperi.
Leikkaa paahtoleivistä reuna pois. Asette paahtoleivät irtopohjavuokaan siten, että pohja peittyy. Kostuta leivät lihaliemellä
Jaa täyte neljään osaan. Levitä yksi osa täytettä leipien päälle. Toista seuraavat kerrokset kuten edellä. Viimeiseksi laita paahtoleipäkerros ja kostuta lihaliemellä.
Peitä irtopohjavuoka kelmulla ja anna voileipäkakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Siirrä voileipäkakku irtopohjavuoasta tarjoiluvadille.
Vaahdota kerma ja lisää tuorejuustojoukkon. Mausta kuorrute sitruunan mehulla ja suolalla. Levitä kuorrute voileipäkakun pinnalle tasaisesti. Koristele kakku ilona kukkasalaattiseoksella.