Vohvelibrunssi vapuksi
height=”1095″ width=”730″>
Eräs viikonloppu päätin helliä perhettäni valmistamalla vohvelibrunssin. Havaittavissa ehkä hieman huonoa omaatuntoa runsaasta töiden tekemisestä. Brunssi oli erittäin onnistunut ja lapset yrittivät esittää, että vohvelibrunssi voitaisiin järjestää joka viikonloppu. Vaikka lopputulos oli onnistunut niin valmistelut eivät kyllä sujuneet kuin strömsössä. Brunssi oli vohveleiden paistamista vaille valmis ja silloin huomasimme, että vohvelirauta oli hajonnut muuton yhteydessä. Onneksi kaupat olivat silloin jo auenneet ja kultainen mieheni kävi hakemassa uuden vohveliraudan. Olin jo ehtinyt kuvitella mielessäni pettymystä itkevät lapset, mutta onneksi kaikki kääntyi parhain päin.
height=”1094″ width=”730″>
Vohvelibrunssi on hyvä vaihtoehto koleaan vapun viettoon, kun ulkona piknikillä värjöttely ei huvita. Vohvelibrunssi aloitettiin tillivohveleilla, joihin itse tykäistyin kovasti. Vohveleiden täytteiksi oli tarjolla tzatzikia, fetaa, savustettua lammaspaistia, punajuurisalaattia ja lapsille myös raejuustoa. Täytteiksi sopisi hyvin myös sienisalaatti ja kylmäsavuporomousse, kylmäsavu- tai graavilohi, smetana ja mäti ja vappuna tietysti myös sillikaviaari. Täytevaihtoehtoja voi varmasti keksiä loputtomasti. Sienisalaatin ja kylmäsavuporomoussen ohjeet löytyvät blogiarkistosta Blinivohveli -postauksesta, jotka sopivat varmasti myös hyvin vappuun.
height=”1094″ width=”730″>
Suolaisten vohveleiden jälkeen oli tietysti vuorossa makeita vohveleita. Valmistin suklaiset vohvelit Hetan herkkuvohveleiden ohjeen mukaan. Nautimme vohvelit mansikkahillon ja kermavaahdon kera. Terveellisemmän version saat tarjoamalla vohvelit marjojen, turkkilaisen jogurtin ja hunajan kera.
Hyvää Vappua kaikille!
height=”1095″ width=”730″>
Kaitaliina ja servetit on saatu blogin kautta.
Tillivohvelit
Ainekset
- 400 g
- kermaviiliä
- 1 dl
- vehnäjauhoja
- 1 dl
- täysjyväspelttijauhoja
- 3 kpl
- kananmunaa
- ½ tl
- suolaa
- 50 g
- voita sulatettuna
- 1 dl
- tuoretta tilliä hienonnettuna
- 0
- voita tai öljyä paistamiseen
- Täytteeksi
- 300 g
- savustettua lammaspaistia
- 200 g
- fetaa murennettuna
- 0
- tzatzikia
- 0
- punajuurisalaattia
- Muut ainesosat
Tee näin:
Vatkaa kermaviilit ja kananmunat hyvin sekaisin. Lisää jauhot vähitellen samalla sekoittaen. Lisää voi samalla sekoittaen. Lopuksi lisää hienonnettu tilli ja suola, sekoita. Anna taikinan turvota 30 minuuttia. Paista vohvelit vohveliraudan ohjeiden mukaan.
Tzatziki
Ainekset
- 4 dl
- turkkilaista jogurttia
- 1 kpl
- kurkku
- ½ dl
- hienonnettua tuoretta tilliä
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 1 tl
- kuivattua minttua
- ½ kpl
- sitruunan mehu
- 2 rkl
- neitsyt oliiviöljyä
- 0
- suolaa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Aloita tzatzikin valmistaminen valuttamalla jogurtti. Laita jogurtti valumaan harsolla vuorattuun siivilään tai suodatinpaperilla vuorattuun kahvisuodattimeen, anna valua 1-2 tuntia. Raasta kurkku ja purista siivilässä ylinmääräiset nesteet pois. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja mausta suolalla sekä kuivatulla mintulla. Peitä kulho kelmulla ja anna tzatzikin maustua jääkaapissa vähintään 30min.
Smetanainen punajuurisalaatti
Ainekset
- 250 g
- punajuuria
- 120 g
- smetanaa
- 2 rkl
- punasipulia hienonnettuna
- 2 tl
- piparjuurta raastettuna
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Keitä punajuuret kypsiksi ja anna jäähtyä hetki. Kuori punajuuret ja raasta raasteeksi. Sekoita kulhossa smetana, raastettu piparjuuri, hienonnettu punasipuli ja raastettu punajuuri. Mausta suolalla ja pippurilla, peitä kulho kelmulla ja nosta salaatti maustumaan jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa piparjuurta, suolaa tai mustapippuria.