Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Visit Turku osa1

Päätimme pitää pienen tauon mökkeilyyn ja varasimme Turusta hotellihuoneen yhdeksi yöksi. Juokseva vesi, sisävessa ja suihku tuntuivat mahtavilta muutaman viikon tauon jälkeen. Ostimme hotellista perhe TurkuCardin ja sillä pääsimme edullisesti koko perhe kiertämään museoissa 24h.

Ensimmäiseksi suuntasimme Turun tuomiokirkkoon, jossa riitti paljon ihmeteltävää. Tuomiokirkolta suuntasimme Aurajoen rantaa pitkin kävellen Aboa Vetus & Ars Nova museoon.

Saavuimme Aboa Vetus & Ars Nova museoon sopivasti lounas aikaan. Museon kahvilassa oli tarjolla herkullinen lounassalaatti buffetti, täytettyjä leipiä, suolaisia piirakoita ja lasten riemuksi pizzaa. Lounas oli herkullinen ja hieman harmittelin, että emme osuneet paikalle lauantaina jolloin tarjolla olisi jazz brunssi. 

Museo oli lapsille mieluinen. Historiasta kiinnostunut esikoinen olisi voinut viettää museossa vaikka koko päivän. Museon näyttelyssä oli kivoja tehtäväpisteitä lapsille mm. vahatauluun kirjoittaminen.

Seuraavaksi jatkoimme matkaa jokivartta pitkin Apteekkimuseoon. Museon laboratoriot kiinnostivat lapsia erityisesti ja mukaan ostimme apteekkisalmiakkia ja rintasokeria. Apteekkimuseoon jälkeen kävelimme joenvartta takaisin hotelliin lepäämään ennen illallista.

Vietin lapsena paljon aikaa Turussa isovanhempieni luona. Mummin kanssa kiersimme usein Turun museoita, koska pikkusiskoni ja minun mielestäni se oli kivaa. Oli mukavaa käydä omien lasten kanssa paikoissa, joissa on itse lapsena tykännyt käydä. 

Illalliselle menimme Dennikseen, jossa on myös tullut käytyä lapsena ja joka on vieläkin samalla paikalla. Denniksen pizzat olivat edelleen herkullisia. Oikein mukava nostalgiamatka perheen kanssa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *