Viikonlopun herkutteluun Chorizo-Burgerit

Miehelle oli viime viikonloppuna tarttunut kaupasta mukaan paketillinen raaka chorizoja. Ilmeiseti oli aikomus aloittaa grillikausi kotonakin, mökillä se tulikin jo tehtyä. Vaimo muutti lennossa suunnitelmia ja chorizot päätyivät burgereiden täytteeksi. Onneksi lopputulos oli kuulemma niin erinomainen ettei suunnitelmien muutos haitannut yhtään.

Chorizot eivät siis päätyneet grilliin, makkaramassasta muotoilin pihvejä ja paistoin pannulla. Espanjalaisista täytetyistä patongeista (bocadillos) sain idean käyttää patonkia hampurilaissämpylöiden sijaan. Burgereissa käytetty majoneesi oli ehdottomasti maustettava savustetulla paprikajauheella. Käytin tällä kertaa tulisempaa hot versiota. Burgereiden kera nautittavaksi sopisivat muuten erinomaisesti espanjalaiset perunat (patatas bravas). Joku kerta on ehdottomasti kokeiltava niiden maustamista savustetun paprikajauheen hot versiolla.

Burgereihin sujahti chorizopihvien lisäksi dijon sinappia, salaattia, paprikamajoneesia, marinoituja sipulirenkaita ja kovaa vuohenjuustoa. Vuohenjuusto oli tietysti myös espanjalaista (queso de cabra), kyseisen juuston sijaan voi hyvin käyttää myös manchego juustoa. Burgeri maistui mahtavalta, vaikka itse niin sanonkin. Raadin arvosana tälle suoritukselle oli 9½ eli miltei nappiin meni.

Herkullista viikonloppua!

Chorizo-hampurilainen

Ainekset

4 kpl
raaka chorizoa (n. 280g)
1 kpl
patonki
100 g
kovaa vuohenjuustoa queso de cabra (tai manchego juustoa)
1 kpl
punainen paprika
0
salaattia
0
dijon sinappia
Marinoidut punasipulit
1 kpl
iso punasipuli
1 kpl
sitruunan mehu
0
ripaus sokeria
0
suolaa
Paprikamajoneesi
1 ½ dl
majoneesia (hellmans)
½ tl
savustettua paprikajauhetta (hot)
2 rkl
sitruuna mehua
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
0
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori punasipuli ja viipaloi ohuiksi renkaiksi, laita kulhoon. Kaada sitruunan mehu sipuleiden päälle ja lisää sokeri sekä suola. Sekoita hyvin ja anna maustua hampurilaisten valmistamisen ajan.

Mittaa kaikki paprikamajoneesin ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa hampurilaisten valmistamisen ajan.

Halkaise paprika ja poista siemenet sekä kanta. Laita paprikat leikkauspinta alaspäin uunivuokaan. Nosta vuoka uuniin grillivastusten alle ja anna paistua kunnes kuori mustuu. Laita paprikat kulhoon ja peitä kelmulla, anna olla noin 15 min. Poista paprikoista kuori. Leikkaa paprikan puolikkaat kahteen osaan.

Purista makkaramassa ulos kuoresta, pyöritä neljäksi palloksi ja taputtele patonkiin sopiviksi soikeiksi pihveiksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista chorizopihvit kypsiksi.

Leikkaa patonki neljään osaan ja halkaise patongin palat. Laita patongin palat leivinpaparilla peitetylle pellille leikkauspinta ylöspäin. Viipaloi juusto ja laita patongin palojen päälle. Paista grillivastuksen alla uunissa kunnes juusto on hiukan sulanut.

Täytä patongin palat dijon sinapilla, salaatilla, grillatulla paprikalla, chorizopihveillä, marinoiduilla punasipuleilla ja paprikamajoneesilla.

Kommentit (1)
  1. sari kalliomäki
    8.3.2015, 14:52

    Tämä on ihan loistava idis. Ainaisten pihvien tai pulled porkin sijaan kaipaa jotain uutta, kokeiluun menee. Sitäpaitsi on varmasti tarpeeksi yksinkertainen poikien itsekin toteutettavaksi, hamppareita ei tarvitse kahdesti kehottaa tekemään :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *