Viikonlopun aamiaisherkku: MustikkaClafoutis ripauksella kardemummaa
height=”1178″ width=”786″>
Viime viikonloppuna juhlimme kuopuksen nimipäivää ja aamu aloitettiinkin herkullisella mustikkaclafoutiksella eli ranskalaisella pannukakulla. Rakastan mustikan ja kardemumman yhdistelmään, joten oli itsestään selvää, että pannukakkutaikina oli maustettava ripauksella kardemummaa. Lopputulos oli todella herkullinen.
Clafoutis on helppo ja nopea valmistaa, puolisen tuntia täytyy vain jaksaa odottaa herkun valmistumista uunissa. Ehkä myös tovi, että herkullinen pannukakku ehtii hiukan jäähtyä.
Blogiarkistosta löytyy herkullinen ohje suolaiseen clafoutikseen: Kesäkurpitsa-vuohenjuustoclafoutis
MustikkaClafoutis kardemummalla maustettuna
Ainekset
- 0
- voita vuoan voiteluun
- 200 g
- mustikoita (pakastettuja)
- 200 g
- ranskankermaa
- 125 g
- vehnäjauhoja
- ½ tl
- rouhittua kardemummaa
- 3/4 dl
- sokeria
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 3 kpl
- kananmunia
- Muut ainesosat
Tee näin:
Voitele keskikokoinen uunivuoka voilla. Kaada mustikat vuoan pohjalle. Vatkaa ranskankerma, sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja kananmunat hyvin sekaisin. Lisää jauhot joukkoon vähitellen samalla vatkaten. Kaada taikina mustikoiden päälle. Paista 180 asteessa kiertoilmauunissa puolisen tuntia tai kunnes pinta on saanut kullanruskean värin. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Hei!
Mitäs kun ei ole kiertoilmauunia? Tavallinen uuni vain.
200 astetta olisi varmasti silloin sopiva.