Vihreä perunasalaatti

Vappuaattona herkuttelimme tällä raikkaalla maidottomalla perunasalaatilla. Uudet perunat ja morttelissa valmistettu karkea yrttiöljy oli lyömätön yhdistelmä. Tätä vihreää perunasalaattia on pakko valmistaa uudelleen viimeistään kesällä kun on saatavilla kotimaisia uusia perunoita. Raikas yrttinen perunasalaatti oli erinomainen lisuke grillatulle broilerille ja varmasti sopii hyvin myös muun grilliruoan kera tarjottavaksi.

Oikein hyvää Vappua!

 

Vihreä perunasalaatti

Ainekset

1,2 kg
uusia perunoita
3 rkl
tuoretta rakuunaa hienonnettuna
3 rkl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
3 rkl
tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
3 rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
2 kpl
valkosipulinkynsiä hienonnettuna
1½ tl
sormisuolaa
3 rkl
valkoviinietikkaa
5 rkl
neitsytoliiviöljyä
1 rkl
hunajaa
0
mustapippuria myllystä
2 rkl
kapriksia
1 kpl
ruukku villirucolaa
1 kpl
punasipuli ohuiksi renkaiksi leikattuna
Muut ainesosat

Tee näin:

Keitä uudet perunat kypsiksi ja anna niiden jäähtyä. Leikkaa uudet perunat viipaleiksi.

Laita sormisuola, hienonnetut yrtit ja valkosipuli mortteliin. Jauha morttelissa karkeaksi tahnaksi. Sekoita joukkoon valkoviinietikka, hunaja ja oliiviöljy. Mausta mustapippurilla.

Sekoita yrttikastike, rucolat, punasipuliviipaleet ja kaprikset perunaviipaleiden joukkoon. Anna perunasalaatin maustua vähintään tunti ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *