Vihreä perunasalaatti
Vappuaattona herkuttelimme tällä raikkaalla maidottomalla perunasalaatilla. Uudet perunat ja morttelissa valmistettu karkea yrttiöljy oli lyömätön yhdistelmä. Tätä vihreää perunasalaattia on pakko valmistaa uudelleen viimeistään kesällä kun on saatavilla kotimaisia uusia perunoita. Raikas yrttinen perunasalaatti oli erinomainen lisuke grillatulle broilerille ja varmasti sopii hyvin myös muun grilliruoan kera tarjottavaksi.
Oikein hyvää Vappua!
Vihreä perunasalaatti
Ainekset
- 1,2 kg
- uusia perunoita
- 3 rkl
- tuoretta rakuunaa hienonnettuna
- 3 rkl
- tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 3 rkl
- tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
- 3 rkl
- tuoretta minttua hienonnettuna
- 2 kpl
- valkosipulinkynsiä hienonnettuna
- 1½ tl
- sormisuolaa
- 3 rkl
- valkoviinietikkaa
- 5 rkl
- neitsytoliiviöljyä
- 1 rkl
- hunajaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- 2 rkl
- kapriksia
- 1 kpl
- ruukku villirucolaa
- 1 kpl
- punasipuli ohuiksi renkaiksi leikattuna
- Muut ainesosat
Tee näin:
Keitä uudet perunat kypsiksi ja anna niiden jäähtyä. Leikkaa uudet perunat viipaleiksi.
Laita sormisuola, hienonnetut yrtit ja valkosipuli mortteliin. Jauha morttelissa karkeaksi tahnaksi. Sekoita joukkoon valkoviinietikka, hunaja ja oliiviöljy. Mausta mustapippurilla.
Sekoita yrttikastike, rucolat, punasipuliviipaleet ja kaprikset perunaviipaleiden joukkoon. Anna perunasalaatin maustua vähintään tunti ennen tarjoilua.