Vesimeloonisalsa

Vesimelooni ja kuuma kesäpäivä vain kuuluvat yhteen. Valmistin viikonloppuna pitkästä aikaa vesimelonisalsaa. Olin unohtanut ostaa kurkkua, mutta onneksi jääkaapista löytyi avomaakurkkua. Avomaakurkku sopi mielestäni itseasiassa paremmin vesimelonisalsaan kuin tavallinen kurkku.

Vesimeloonisalsa on ihanan raikasta ja jalapenosta tulee juuri sopivasti potkua. Raikas vesimeloonisalsa sopii erinomaisesti grillatun lihan kanssa tarjottavaksi. Vesimelonisalsan lisäksi illallisella oli tarjolla grillattua maissisalaattia ja grillattua broileria. Nämä hetkut kääräistiin tortillaan ja annos viimeisteltiin smetanalla ja tuoreella korianterilla.

Blogista löytyy myös hellepäiviin sopiva feta-vesimeloonisalaatti.

 

Vesimeloonisalsa

Ainekset

1,2 kg
vesimelonia (kuorineen punnittuna)
2 kpl
avomaakurkkuja
1 kpl
punainen paprika kuutioituna
2 kpl
uusia sipuleita
1 kpl
tuore jalapeno
1 dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
2 kpl
limen mehu puristettuna
4 rkl
oliiviiöljyä
1 tl
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Poista vesimelonista kuori ja kuutioi pieniksi kuutioiksi. Kuori avomaakurkut ja kuutioi pieniksi kuutioiksi. Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi,

Poista jalopenosta siemenet ja hienonna veitsellä. Hienonna uudet sipulit.

Sekoita vesimeloni, avomaakurkut, jalapeno, sipulit, paprika ja hienonnettu korianteri hyvin keskenään.

Mausta vesimelonisalsa limen mehulla, oliiviöljyllä ja suolalla.

Anna vesimelonisalsan maustua jääkaapissa vähintään 15 min ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *