Vesimeloonisalsa
Vesimelooni ja kuuma kesäpäivä vain kuuluvat yhteen. Valmistin viikonloppuna pitkästä aikaa vesimelonisalsaa. Olin unohtanut ostaa kurkkua, mutta onneksi jääkaapista löytyi avomaakurkkua. Avomaakurkku sopi mielestäni itseasiassa paremmin vesimelonisalsaan kuin tavallinen kurkku.
Vesimeloonisalsa on ihanan raikasta ja jalapenosta tulee juuri sopivasti potkua. Raikas vesimeloonisalsa sopii erinomaisesti grillatun lihan kanssa tarjottavaksi. Vesimelonisalsan lisäksi illallisella oli tarjolla grillattua maissisalaattia ja grillattua broileria. Nämä hetkut kääräistiin tortillaan ja annos viimeisteltiin smetanalla ja tuoreella korianterilla.
Blogista löytyy myös hellepäiviin sopiva feta-vesimeloonisalaatti.
Vesimeloonisalsa
Ainekset
- 1,2 kg
- vesimelonia (kuorineen punnittuna)
- 2 kpl
- avomaakurkkuja
- 1 kpl
- punainen paprika kuutioituna
- 2 kpl
- uusia sipuleita
- 1 kpl
- tuore jalapeno
- 1 dl
- tuoretta korianteria hienonnettuna
- 2 kpl
- limen mehu puristettuna
- 4 rkl
- oliiviiöljyä
- 1 tl
- suolaa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Poista vesimelonista kuori ja kuutioi pieniksi kuutioiksi. Kuori avomaakurkut ja kuutioi pieniksi kuutioiksi. Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi,
Poista jalopenosta siemenet ja hienonna veitsellä. Hienonna uudet sipulit.
Sekoita vesimeloni, avomaakurkut, jalapeno, sipulit, paprika ja hienonnettu korianteri hyvin keskenään.
Mausta vesimelonisalsa limen mehulla, oliiviöljyllä ja suolalla.
Anna vesimelonisalsan maustua jääkaapissa vähintään 15 min ennen tarjoilua.