Veriappelsiinisalaatti
Veriappelsiinit ovat taas täällä ja nyt niistä kannattaa nauttia niin kauan kuin satokautta riittää. Ensimmäinen pussi hävisi meillä hetkessä parempiin suihin. Toisesta pussista riitti sentään muutama veriappelsiini salaattiin asti.
Nämä veriappelsiinit olivat harmittavan keltaisia. Mielstäni syvän verenpunaiset veriappelsiinit ovat huikaisevan kauniita. Veriappelsiinisalaattia on tullut tehtyä aikaisemminkin ja linssipohjaisen salaatin ohje löytyy linkistä.
Tällä kertaa käytin salaattiin kvinoaa. Veriappelsiinien ja kvinoan lisäksi salaattiin tuli mm. paahdettua punajuurta. Paahdettu punajuuri ja veriappelsiini sopivat yllättäen todella hyvin yhteen. Suosittelen kokeilemaan tätä komboa.
Veriappelsiinit esiintyvät taatusti blogissa pian uudestaan. Mitä teillä tehdään veriappelsiineista vai nautitaanko ne sellaisenaan?
Veriappelsiinisalaatti
Ainekset (4 annosta)
- 4 kpl
- veriappelsiinia
- 4 kpl
- punajuuria
- 2 dl
- kvinoaa
- 1 kpl
- villirucolaa ruukussa
- 100 g
- fetaa murustettuna
- ½ kpl
- punasipuli
- Vinegretti
- ½ kpl
- sitruunanmehu
- 4 rkl
- neitsytoliiviöljyä
- 1 tl
- dijonsinappia
- 1 tl
- hunajaa
- ½ tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
Tee näin:
Kuori ja lohko punajuuret. Laita punajuuret uunivuokaan. Ripottele pinnalle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paahda punajuurilohkoja uunissa 200 asteessa 30-40min tai kunnes ne ovat kypsiä.
Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaisesti.
Valmista vinegrette sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään. Sekoita kastike kvinoan joukkoon.
Kuori veriappelsiinit ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi.
Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Asettele veriappelsiinisalaatin ainekset tarjoiluvadille.