Varhaiskaali- ja perunasalaatti grilliruoan lisukkeeksi

style=”width: 700px; height: 1049px;”>

Varhaiskaalit saapuivat sopivasti kauppoihin ennen pääsiäistä. Varhaiskaalin suurena ystävänä en koskaan malta odottaa kotimaisen varhaiskaalin sesonkia, vaan ostan aina ensimmäiseksi kauppoihin saapuvia unkarilaisia varhaiskaaleja. Ero maussa ei onneksi ole suuri, kuten varhaisperunoiden kohdalla. Perunasalaatti tulikin tehtyä viime vuoden sadon perunoista.

Varhaiskaali ja perunasalaatti kruunattiin samalla herkullisella kastikkeella. Kastike sopi maustamaan molempia salaatteja erinomaisesti. Viime kesänä ihastuin varhaiskaalin ja tillin yhdistelmään. Blogiarkistosta löytyykin resepti, joka on vaatimattomasti nimetty Parhaista Parhain Varhaiskaalisalaatti. Salaatit maistuivat herkullisilta grilliruoan lisukkeena. Kaipaus kohti kesää ja uusia perunoita nousi kylläkin uudelle tasolle.

style=”width: 700px; height: 1050px;”>

 

Varhaiskaali- ja perunasalaatti

Ainekset

Varhaiskaalisalaatti
1 kpl
varhaiskaalia (noin 600g)
1 dl
kermaviiliä
1 dl
majoneesia (hellmans)
½ kpl
sitruunan mehu
1 dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
2 rkl
kapriksia
2 tl
dijon sinappia
1 kpl
valkosipulinkynsi hienonnettuna
0
mustapippuria myllystä
0
suolaa
Perunasalaatti
800 g
kiinteitä perunoita
1 dl
kermaviiliä
1 dl
majoneesia (hellmans)
½ kpl
sitruunan mehu
1 dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
2 tl
dijon sinappia
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
0
mustapippuria myllystä
0
suolaa
2 rkl
kapriksia
1 kpl
pieni punasipuli
Muut ainesosat

Tee näin:

Varhaiskaalisalaatti:

Poista kaalista mahdolliset huonot uloimmat lehdet. Leikkaa varhaiskaali puoliksi ja poista kanta. Viipaloi varhaiskaali veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele vedella ja valuta hyvin. Valmista seuraavaksi kastike. Sekoita kermaviili, majoneesi, dijon sinappi ja sitruunamehu hyvin keskenään. Lisää kastikkeeseen kaprikset, hienonnettu tilli ja valkosipuli. Mausta kastike mustapippurilla ja suolalla. Sekoita kastike varhaiskaali suikaleiden joukkoon ja sekoita hyvin. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi.

Perunasalaatti:

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Anna perunoiden jäähtyä hetki. Kuori perunat ja leikkaa kuutioiksi, laita perunakuutiot kulhoon. Kuori punasipuli ja leikkaa pieniksi kuutioiksi, lisää perunakuutioiden joukkoon kulhoon. Valmista seuraavaksi kastike. Sekoita kermaviili, majoneesi, dijon sinappi ja sitruunamehu hyvin keskenään. Lisää kastikkeeseen kaprikset, hienonnettu tilli ja valkosipuli. Mausta kastike mustapippurilla ja suolalla. Sekoita kastike perunakuutioiden joukkoon ja sekoita hyvin. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi.

Kommentit (2)
  1. Ihana resepti! Olen kaalien suurin ystävä ja rakastan varsinkin coleslaw-tyyppisiä ratkaisuja yli kaiken 🙂 Varhaiskaalia pitääkin alkaa antaa kaksin käsin kaupasta, niin hyvää, terveellistä ja halpaa syötävää. Pitääkin alkaa punoa juonia varhaiskaalin pään menoksi, vaikka millaisia reseptejä saisi aikaiseksi kun jaksaisi vähän pähkäillä mitä siitä valmistaisi 🙂

  2. Oi miten ihana varhaiskaalisalaatti! meilläkin alkoi varhaiskaalikausi kotona, täytyypä kokeilla laittaa tilliä kastikkeeseen sinun tapaasi ensi kerralla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *