Valkosipulivoissa paistettu lehtikaali
Ruokablogeissa ja instagramissa on viime aikoina ahkerasti vilahdellut valion uudet maustetut voit. Valkosipuli kuuluu perheemme jokapäiväiseen ruokavalioon, joten valkosipulivoi valikoitui ensimmäisenä kokeitavaksi. Pitkään pähkäilin mihin voita käyttäisin ja ensimmäiseksi nakkasin muutaman nokareen arkena ruoan lisäkkeeksi paistamani lehtikaalin joukkoon. Tämän äärettömän helpon ohjeen ei alunperin ollut tarkoitus blogiin asti päätyä. Lopputulos oli vain niin herkullinen, että tämä ohje oli pakko teille jakaat
Pannu tyhjeni meillä todella nopeasti eli tämän lisäkkeen kanssa kannattaa pitää puolensa tai jää nuolemaan näppejään. Pannulla paistettu lehtikaali muistuttaa rakenteeltaan hiukan uunissa tehtyjä lehtikaali sipsejä, jotka ovat muuten myös kokeilemisen arvoisia herkkuja. Valion valkosipuli voi vakuutti ainakin minut maullaan ja voita on meillä nautittu myös hyvän leivän kera. Sitruunavoi odottaa vielä jääkaapissa, näillä näkymin kyseinen voi päätyy leivontaan.
Muita lehtikaalireseptejä blogissa:
Valkosipulivoissa paistettu lehtikaali
Ainekset
- 200 g
- lehtikaalia (pussillinen)
- 2 rkl
- valion valkosipulivoita
- 1 rkl
- rypsiöljyä
- 0
- mustapippuria myllystä
- 0
- suolaa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Huuhtele lehtikaalit ja kuivaa hyvin. Poista lehtiruoti lehtikaaleista. Revi kaalit sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Kuumenna pannussa voi sekä öljy. Lisää lehtikaali ja paista kunnes kaali on rapeaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile heti.
Nam, tuo valkosipulivoi on ihan ylihyvää. Meillä menee se paketti ihan tuossa tuokiossa. Nauroinkin Ukolle, että se taitaa olla paras tapa pitää tyttöystävät loitolla, kun syödään niin paljon valkosipulia ;).
Minä kokeilin puolestaan sitruunavoita uunikanaan. Toimi hyvin siinäkin. Hyviä uutuuksia, vaikka voille kilohintaa tuleekin. Tykkään myös pienestä paketista, se tulee käytettyä helposti kerralla esim. juuri kanaan.