Valkopaputahna savupaprikalla
Valkopaputahnaa oli heti tehtävä lisää ja tietysti hieman mukattava reseptiä. Savustettupaprikajauhe sopi todella hyvin maustamaan valkopaputahnaa. Tämä hiukan mausteisempi ja tulisempi versio valkopaputahnasta saavutti suuren suosion mökki-illallisen alkupalana. Ajatuksena oli kehittää valkopaputahnasta vielä yrttinenversio.
Valkopaputahna savupaprikalla
Ainekset
- 1 kpl
- purkki suuria valkoisia papuja (go green)
- ½ kpl
- sitruunan mehu puristettuna
- 3 rkl
- neitsytoliiviöljyä
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- ½ tl
- suolaa
- 1/4 tl
- savustettua paprikajauhetta
- 1/4 tl
- jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
- 1/4 tl
- jauhettua korianteria
- 1/4 tl
- chilijauhetta
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- Tarjoiluun
- 1 kpl
- patonki
- ½ dl
- oliiviöljyä grillaamiseen
- 2 kpl
- uusi punasipuli viipaloituna
- Muut ainesosat
Tee näin:
Laita hienonnettu valkosipuli ja suola mortteliin. Hierrä tahnaksi. Lisää huuhdellut ja valutetut valkopavut ja hierrä tahnaksi. Lisää mausteet, sitruunan mehu ja oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Mausta pippurilla. Anna maustua jääkaapissa 15-30 min.
Leikkaa patonki viipaleiksi. Sudi patonkiviipaleet öljyllä ja grillaa molemmilta puolilta rapeiksi. Levitä paputahnaa grillatuille leiville ja viimeistele leivät hienonnetulla uudella sipulilla.