Vadelma-suklaakakku

Juhlimme viime viikonloppuna mieheni synttäreitä vanhempieni mökillä. Synttäreillähän kuuluu tietysti tarjota kakkua. Leivoimme tyttäreni kanssa suklaakakkupohjan linkistä löytyvällä Fazerin ohjeella. Ohje oli helppo lapsellekin, koska raaka-aineet vain sekoitetaan keskenään. Autoin tytärtäni leipomisessa vain kuuman kahvin mittaamisessa ja lisäämisessä taikinaan.

Leipomistani kakuista ei ole kovinkaan moni päätynyt blogiin asti, sillä harvoin olen ollut täysin tyytyväinen lopputulokseen. Olin jo pitkään haaveillut korkeareunaisesta kakkuvuoasta. Korkeareunaisia irtopohjavuokia oli tullut juuri sopivasti myyntiin meidän lähikauppaan ja ostin heti vuoan synttärijuhlia varten.

Suklaakakkupohjan resepti on tarkoitettu halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuokaan. Ostamani korkeareunainen irtopohjavuoka on halkaisijaltaa 20 cm ja taikina mahtui hyvin vuokaan. Paistoaika kuitenkin piteni alkuperäisestä reseptistä noin 15 minuuttia. Tytär oli onnessaan, kun kakkupohja onnistui näin hyvin.

Lasten vaatimuksena oli valkosuklaatäyte, joten synttärikakku täytettiin valkosuklaatäytteellä ja sulatetuilla suomalaisilla pakastevadelmilla. Vadelma-suklaakakku viimeisteltiin suklaakuorrutuksella, vadelmilla ja pakkaskuivatulla vadelmalla. Pakkaskuivattu vadelma oli hauska uutuus Dr. Oetkerilta, johon tormäsin kaupassa. Ainesosaluettelo oli lyhyt ja ytimekäs 100% vadelmaa, joten pakkaskuivatulla vadelmalla voi hyvillä mielin koristella leivonnaiset.

Vadelma-suklaakakku onnistui mielestäni hyvin ja vadelma-suklaakakku sai synttärisankarilta sekä vierailta paljon kehuja. Suklaakakkupohjan leiponut tyttäreni oli myös erittäin mielissään onnistumisesta. Ehkäpä onnistuminen vadelma-suklaakakun kanssa johtaa siihen, että kakkuja tulee näkymään blogissa useamminkin.

Vadelma-suklaakakku

Ainekset (10 annosta)

1 kpl
suklaakakkupohja (https://www.fazer.fi/juhlat/kotonatehty/suklaa/suklaakakku/)
400 g
pakastevadelmia (suomalaisia)
Valkosuklaatäyte
100 g
valkosuklaata
250 g
mascarponea
2½ dl
kuohukermaa
2 tl
vaniljasokeria
Suklaakuorrute
200 g
tummaa suklaata
½ dl
kuohukermaa
1 rkl
voita
½ dl
sokeria
Koristeluun
2 rkl
pakkaskuivattua vadelmaa
1 h 40 min
{
AKTIIVINEN 40 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

Valmista suklaakakkupohja ohjeen mukaan ja anna pohjan jäähtyä.

Leikkaa suklaakakkupohja kolmeen osaan.

Valmista valkosuklaatäyte vatkaamalla vaniljasokeri ja kuohukerma löysäksi vaahdoksi.

Vatkaa kermavaahdon joukkoon maskarpone.

Sulata valkosuklaa ja lisää ohuena norona vaahdon joukkoon samalla sekoittaen.

Laita valkosuklaa täyte pursotinpussiin ja pursota puolet täytteestä suklaakakku pohjalle.

Laita syrjään muutama vadelma koristelua varten. Levitä puolet vadelmista tasaisesti valkosuklaatäytteen päälle.

Nosta suklaakakkupohja vadelmien päälle ja levitä loput valkosuklaatäytteestä sekä vadelmista päälle.

Nosta suklaakakun kansi vadelmien päälle.

Valmista suklaakuorrute. Pilko suklaa kattilaan. Lisää kattilaan voi, sokeri ja kerma.

Kuumenna miedolla lämmöllä hyvin sekoittaen niin, että ainekset sekoittuvat hyvin keskenään. Älä anna kiehahtaa.

Anna suklaakuorrutteen jäähtyä hetki. Levitä suklaakuorrute kakun pinnalle.

Koristele vadelma-suklaakakku vadelmilla ja pakkaskuivatulla vadelmalla.

ruoka juhlat leivonta makeat-leivonnaiset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *