Vaahtokarkkitikkarit

Lapset haluavat aina osallistua innokkaasti omien syntymäpäiväjuhliensa järjestämiseen. Etenkin herkkujen valmistamiseen. Tämä saattaa olla välillä hiukan haasteellista, varsinkin jos päivänsankari haluaa tehdä kaiken itse ilman aikuisen apua. Nämä helpot vaahtokarkkitikkarit ratkaisivat meillä tämän pulman. Vaahtokarkkitikkareiden valmistaminen oli lapsista todella hauskaa ja he tarjosivat niitä juhlissa vieraille ylpeinä omista aikaansaannoksistaan.

Valkosuklaan sijaan voi hyvin käyttää myös maito- tai tummaa suklaata. Variaation mahdollisuudet ovat näihin herkkuihin rajattomat.Tikkaritikut voi korvata puolitetuilla grillitikuilla, kuten meillä tehtiin.

Vaahtokarkkitikkarit

Ainekset

30 kpl
vaahtokarkkeja (suuria)
30 kpl
tikkaritikkuja
3 rkl
strösseliä
3 rkl
nonparellejä
3 rkl
tuttifrutti murskaa (tai muuta karkkimurskaa)
3 rkl
kookoshiutaleita
Muut ainesosat

Tee näin:

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa aina välillä sekoittaen. Sirottele strösseleitä, nonparelleja, kookoshiutaleita ja tuttifrutti murskaa keoiksi lautasille. Kiinnitä vaahtokarkki tikkaritikkuun. Kasta vaahtokarkin pää ensin valkosuklaaseen ja sen jälkeen esim. nonparelleihin. Tökkää valmiit tikkarit pystyyn styroksiin tai esim. riisillä täytettyyn kulhoon ja laita jääkaappiin jähmettymään. Herkuttele.

Kommentit (1)
  1. Heippa, ohjeesta lienee ainesosaluettelosta puuttuvan valkosuklaa. Pienellä levyllä lienee pärjäävän ? Kiitos hauskasta ideasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *