Uunissa paahdetut ruusukaalit
Ruusukaalit valmistuvat helposti, kun ne paahtaa uunissa ja viimeistellään hunajalla. Paahtamalla maku paranee ja niin se vaan parani tälläkin kertaa. Helppoa ja herkullista eikä kitkeryydestä tietoakaan. Yksinkertaiset, mutta herkulliset kasvislisukkeet ovat meidän perheessä suosiossa. Ruusukaalit tosin ovat edelleenkin vain perheen aikuisten mielestä herkullisia. Uunissa paahdetut ruusukaalit nautittiin tänä viikonloppuna lammaspyöryköiden kera ja herkullista oli. Blogista löytyy resepti myös herkullisiin kermassa haudutettuihin ruusukaaleihin.
Uunissa paahdetut ruusukaalit
Ainekset
- 300 g
- ruusukaaleja
- 2 rkl
- rypsiöljyä
- 0
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- 1 rkl
- kiinteää hunajaa
- 1 rkl
- kiehuvaa vettä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Poista ruusukaaleista mahdolliset huonot uloimmat lehdet ja kanta. Puolita ruusukaalit ja laita uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Ripottele pinnalle rypsiöljy. Mausta ruusukaalit suolalla ja mustapippurilla.
Paahda ruusukaaleja uunissa 200 asteessa 10 minuuttia. Sekoita hunaja ja kiehuva vesi hyvin sekaisin. Ripottele ruusukaalien pinnalla. Paahda uunissa vielä 5 minuuttia.