Uunissa kuivatut kirsikkaluumutomaatit
Postilaatikosta paljastui joitain päiviä sitten iloinen yllätys, arvostelukappale Gastronaatti keittokirjasta. Kirja päätyi heti luettavaksi ja sisälsi monta mielenkiintoista reseptiä. Keittokirjan innoittamana päätin kirjan yhden luvun otsikon mukaan saada makua mauttomaan eli kuivattaa tomaatteja uunissa.
Keittokirjassa käytettiin tavallisia tomaatteja, mutta itse päädyin kuivattamaan talvisin meidän perheen suosikkeja eli kirsikkaluumutomaatteja. En kuivattanut tomaatteja yön yli vaan kolmisen tuntia 125 asteessa. Lopputulos oli todella herkullinen ja pellillinen tomaatteja hävisi nopeasti. Näitä herkullisia tomaatteja on meillä tehty jo kaksi kertaa viikon aikana. Toisella kerralla käytin myös helmitomaatteja, jotka onnistuivat myös todella hyvin.
Uunissa kuivatuja kirsikkatomaatteja olen käyttänyt salaatissa ja piirakassa, reseptit tulossa blogiin myöhemmin. Tomaateilla herkuteltiin myös tapaksina ja juustolautasen lisukkeena. Seuraavalla kerralla taidan laittaa kaksi pellillistä uuniin, menekki ollut sen verran suuri.
Uunissa kuivatut kirsikkaluumutomaatit
Ainekset
- 750 g
- kirsikkaluumutomaatteja (kolme rasiallista)
- 0
- neitsytoliiviöljyä
- 0
- mustapippuria myllystä
- 0
- sormisuolaa
- 0
- tuoretta timjamia
- Muut ainesosat
Tee näin:
Huuhtele kirsikkaluumutomaatit ja kuivaa hyvin. Puolita kirsikkaluumutomaatit ja laita puolikkaat leivinpaperilla peitetylle pellille leikkauspinta ylöspäin. Ripottele päälle oliiviöljyä. Ripottele tomaatin puolikkaiden päälle vielä timjamin lehtiä, sormisuolaa ja mustapippuria myllystä. Kuivata kirsikkaluumutomaatteja 125 asteessa kiertoilmauunissa noin 3½ tuntia tai kunnes tomaatit ovat kuivuneet tarpeeksi. Käytä tomaatteja esimerkiksi salaateissa, piirakoissa, pizzoissa tai herkuttele ihan sellaisenaan.
Kerrassaan ihana ohje, just olen täällä pähkäillyt mitä noilla kaikilla lopuilla tomaateilla tekisi :).
Suosittelen, tosin aiheuttavat jonkin asteista riippuvuutta :).