Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Uudenvuoden aaton herkuttelut

height=”1350″ width=”900″>

Vuoden vaihtumista odotellessamme herkuttelimme kesärullilla, joihin laitoimme mm. ankkaa. Ankan rinnat maustoin viismausteella ja lopputulos oli erittäin onnistunut. Viismaustetta löytyy mm. punnitse ja säästä liikkeistä chinese five spice nimellä.

Uutena vuotena olemme perinteisesti syöneet racletteä. Tällä kertaa teki mieli kevyempää ruokaa ja päädyimme rullailemaan kesärullia. Kesärullien tekeminen pöydässä yhdessä vieraiden kanssa on hauskaa seurusteluruokailua, kuten racletenkin valmistaminen.

Rullat maistuivat erinomaisesti myös lapsille. Heillä oli ankan sijaan tarjolla broileria ja lasten dippikastike valmistettiin sekoittamalla ketsuppiin soijaa. Ilta ja ruoka olivat erittäin onnistuneita kaikkien mielestä. Oli mukava siirtyä uuteen vuoteen hiukan terveellisemmän ruoan voimin, kuin racleten. Saa nähdä mitä löytyy pöydästä vuoden päästä.

height=”1350″ width=”900″>

Kesärullat ankalla

Ainekset

2 kpl
ankanrintaa
0
viismaustetta (chinese five spice)
250 g
riisivermicelli
0
tuoretta korianteria
0
tuoretta minttua
0
sriracha kastiketta
3 kpl
pokkana
2 kpl
avocado
0
limen mehua
18 kpl
riisipaperia
1 kpl
kurkku
0
romaine salaattia
Mirini dippikastike
½ kpl
punainen chili hienonnettuna
0
tuoretta inkivääriä 2cm pala
0
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ dl
miriniä
½ dl
soijaa
1 rkl
sokeria
1 dl
vettä
Sriracha dippi
1 kpl
banaanisalottisipuli hienonnettuna
1 rkl
kuumaa vettä
1 rkl
sokeria
1 dl
riisiviinietikkaa
1 tl
paahdettua seasamöljyä
2 tl
Sriracha -kastiketta
1 rkl
soijaa
1 kpl
limen mehu
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota ankan rinnat hyvissä ajoin huoneen lämpöön. Viillä ankan rinnan rasvaan ristikko. Laita ankan rinnat rasvapuoli alaspäin kylmälle pannulle. Nosta hellalle ja paista kunnes suurinosa rasvasta on sulanut ja pinta on kullanruskea. Käännä ankanrinnat ja mausta viismausteella. Paista vielä nelisen minuuttia. Anna lihan levätä noin 15 minuuttia. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi.

Keitä riisivermicelli pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi. Leikkaa kurkku tikuiksi. Halkaise avocado, poista kivi ja kuori. Viipaloi, ripottele päälle limen mehua tummumisen ehkäisemiseksi. Huuhtele salaatti ja yrtit, asettele muiden kasvisten kanssa tarjoilulautaselle.

Liota riisipaperia kädenlämpöisessä vedessä kunnes se on pehmennyt. Nosta riisipaperi lautaselle ja täytä haluamillasi täytteillä. Lisää muutama tippa sriracha -kastiketta halutessasi hiukan potkua rulliin. Kääräise rullalle. Dippaa ja herkuttele.

Valmista mirini dippikastike. Kuori inkivääri ja kuutioi pieniksi kuutioiksi. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua muutaman minuutin, kunnes sokeri on sulanut joukkoon. Anna jäähtyä. Jaa dippikastike jokaiselle syöjälle omaan dippikulhoon.

Valmista srirachadippi. Sekoita sokeri kuumaan veteen ja sekoita kunnes sokeri on liennut. Lisää loput sriracha dipin ainekseket ja sekoita hyvin. Anna maustua ennen tarjoilua.

Kommentit (4)

  1. Kaikki äitini reseptit – Nanna

    Ankkaa on syöty viime aikoina monessa paikkaa, ja hyväähän se onkin. Meillä syötiin eilen taas vaihteeksi Pekingin ankkaa 8 hengen voimin. + lapset.

  2. Minna_A

    Pekingin ankkaa on ehdottamasti itsekkin kokeiltava joskus. Äitini teki sitä muutaman kerran 90 luvulla ja hyvää kyllä oli.

  3. sari kalliomäki

    Ankka on todella hyvää, kun se on kunnolla tehtyä. Varsinainen vedet näppikselle herauttava ankkamuisto on Varsovasta kun syötiin savustettua ankanrintaa, joka ei maksanutkaan juuri mitään :). Mutta täytyy kyllä tunnustaa, että riisipaperia en ole koskaan koittanut, olisikohan jo aika ;). Erittäin herkullisen näköiset kesärullat.

  4. Minna_A

    Olemme muutaman kerran savustaneet ankan rintaa hiukan ennen paistamista ja maku on kyllä ollut todella hyvä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *