Uudenvuoden aaton herkuttelut
height=”1350″ width=”900″>
Vuoden vaihtumista odotellessamme herkuttelimme kesärullilla, joihin laitoimme mm. ankkaa. Ankan rinnat maustoin viismausteella ja lopputulos oli erittäin onnistunut. Viismaustetta löytyy mm. punnitse ja säästä liikkeistä chinese five spice nimellä.
Uutena vuotena olemme perinteisesti syöneet racletteä. Tällä kertaa teki mieli kevyempää ruokaa ja päädyimme rullailemaan kesärullia. Kesärullien tekeminen pöydässä yhdessä vieraiden kanssa on hauskaa seurusteluruokailua, kuten racletenkin valmistaminen.
Rullat maistuivat erinomaisesti myös lapsille. Heillä oli ankan sijaan tarjolla broileria ja lasten dippikastike valmistettiin sekoittamalla ketsuppiin soijaa. Ilta ja ruoka olivat erittäin onnistuneita kaikkien mielestä. Oli mukava siirtyä uuteen vuoteen hiukan terveellisemmän ruoan voimin, kuin racleten. Saa nähdä mitä löytyy pöydästä vuoden päästä.
height=”1350″ width=”900″>
Kesärullat ankalla
Ainekset
- 2 kpl
- ankanrintaa
- 0
- viismaustetta (chinese five spice)
- 250 g
- riisivermicelli
- 0
- tuoretta korianteria
- 0
- tuoretta minttua
- 0
- sriracha kastiketta
- 3 kpl
- pokkana
- 2 kpl
- avocado
- 0
- limen mehua
- 18 kpl
- riisipaperia
- 1 kpl
- kurkku
- 0
- romaine salaattia
- Mirini dippikastike
- ½ kpl
- punainen chili hienonnettuna
- 0
- tuoretta inkivääriä 2cm pala
- 0
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- ½ dl
- miriniä
- ½ dl
- soijaa
- 1 rkl
- sokeria
- 1 dl
- vettä
- Sriracha dippi
- 1 kpl
- banaanisalottisipuli hienonnettuna
- 1 rkl
- kuumaa vettä
- 1 rkl
- sokeria
- 1 dl
- riisiviinietikkaa
- 1 tl
- paahdettua seasamöljyä
- 2 tl
- Sriracha -kastiketta
- 1 rkl
- soijaa
- 1 kpl
- limen mehu
- Muut ainesosat
Tee näin:
Ota ankan rinnat hyvissä ajoin huoneen lämpöön. Viillä ankan rinnan rasvaan ristikko. Laita ankan rinnat rasvapuoli alaspäin kylmälle pannulle. Nosta hellalle ja paista kunnes suurinosa rasvasta on sulanut ja pinta on kullanruskea. Käännä ankanrinnat ja mausta viismausteella. Paista vielä nelisen minuuttia. Anna lihan levätä noin 15 minuuttia. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi.
Keitä riisivermicelli pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi. Leikkaa kurkku tikuiksi. Halkaise avocado, poista kivi ja kuori. Viipaloi, ripottele päälle limen mehua tummumisen ehkäisemiseksi. Huuhtele salaatti ja yrtit, asettele muiden kasvisten kanssa tarjoilulautaselle.
Liota riisipaperia kädenlämpöisessä vedessä kunnes se on pehmennyt. Nosta riisipaperi lautaselle ja täytä haluamillasi täytteillä. Lisää muutama tippa sriracha -kastiketta halutessasi hiukan potkua rulliin. Kääräise rullalle. Dippaa ja herkuttele.
Valmista mirini dippikastike. Kuori inkivääri ja kuutioi pieniksi kuutioiksi. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua muutaman minuutin, kunnes sokeri on sulanut joukkoon. Anna jäähtyä. Jaa dippikastike jokaiselle syöjälle omaan dippikulhoon.
Valmista srirachadippi. Sekoita sokeri kuumaan veteen ja sekoita kunnes sokeri on liennut. Lisää loput sriracha dipin ainekseket ja sekoita hyvin. Anna maustua ennen tarjoilua.
Ankkaa on syöty viime aikoina monessa paikkaa, ja hyväähän se onkin. Meillä syötiin eilen taas vaihteeksi Pekingin ankkaa 8 hengen voimin. + lapset.
Pekingin ankkaa on ehdottamasti itsekkin kokeiltava joskus. Äitini teki sitä muutaman kerran 90 luvulla ja hyvää kyllä oli.