Tyrniposset ja paahdettu valkosuklaa

height=”751″ width=”500″>

Possetit ovat äärimmäisen helppoja valmistaa ja ainesosaluettelo minimaalinen. Possetteja varten tarvitset vain kermaa, sokeria ja hapanta sokeroimatonta mehua. Possetteja on tullut valmistettua perinteisellä sitruuna-, lime ja veriappelsiinimehulla. Reseptit löytyvät blogiarkistosta.

Uuden vuoden ensimmäinen päivällinen päätettiin tänä vuonna tyrniposseteilla sukulaisten täyttämän pöydän ääressä. Täytyy tunnustaa, että hiukan jännitti hyytyvätkö possetit kunnolla. Aiemmin olen possettien valmistukseen käyttänyt vain sitrushedelmien mehua. Huokasin siis helpotuksesta, kun tyrnipossetit olivat hyytyneet kunnolla. Tosin taisin ihan yhtälailla jännittää kun ensimmäistä kertaa valmistin posset -jälkiruokaa, kerman hyytyminen vanukkaaksi pelkällä sitruunamehulla tuntui epäuskottavalta. Pieleen ei ole kertaakaan mennyt, joten täytyy tästä rohkaistua ja kokeilla jotain muutakin hapanta mehua.

Possetin kanssa tarjottavaksi sopivat hyvin tuoreet marjat ja hedelmät. Tyrnimehu on todella hapanta, joten ajattelin tyrnipossetin kaipaavan seurakseen jotain makeaa. Valkosuklaan paahtamista ei ole jostain syystä tullut kokeiltua, mutta useasta lähteestä olen kuullut paahdetun valkosuklaan toffeisen maun olevan herullista. Vinkit valkosuklaan paahtamiseen kuvien kera löytyivät fazerin -sivuilta.

Valkosuklaan paahtaminen onnistui hyvin, mutta uunia sai kyllä vahtia etteivät valkosuklaat päässeet kärähtämään. Paahdetun valkosuklaan maku oli yllätyksekseni todellakin toffeen makuista ja taivaallisen herkullista. Paahdettu valkosuklaa sopi erinomaisesti tyrnipossettien kera tarjottavaksi. Koko perhe ihastui paahdettuun valkosuklaaseen, joten voitte olla varmoja, että sitä löytyy jatkossakin blogin resepteistä.

height=”749″ width=”500″>

 

Tyrniposset ja paahdettu valkosuklaa

Ainekset

6 ½ dl
kuohukermaa
2 ½ dl
sokeria
1 3/4 dl
tyrnimehua (makeuttamatonta täysmehua)
100 g
valkosuklaata
Muut ainesosat

Tee näin:

Mittaa kuohukerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä samalla sekoittaen 5 minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita tyrnimehu joukkoon. Jaa seos 8 pieneen kulhoon tai lasiin. Peitä kulhot kelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli.

Pilko valkosuklaa veitsellä paloiksi. Laita valkosuklaa palat leivinpaperilla peitetylle pellille ja paahda 175 asteisessa uunissa noin viisi minuuttia. Vahdi ettei valkosuklaa pääse palamaan. Anna valkosuklaan jäähtyä ja rouhi veitsellä rouheeksi. Ripottele paahdettua valkosuklaata ennen tarjoilua tyrnipossettien pinnalle.

Kommentit (4)
  1. sari kalliomäki
    6.1.2016, 07:30

    Iiihana ohje ja meillä on sekä tyrnimehua että kokonaisia tyrnejä pakkasessa, joten kokeiluun menee :). Ja paahdettu suklaa sopii takuulla tuohon täydellisesti.

  2. Kiitos :). Paahdettu valkosuklaa kyllä yllätti positiivisessa mielessä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *