Turku Suomen Joulukaupunki osa1

height=”1232″ width=”693″>

Viime viikonloppuna sain nauttia Turun jouluisesta tunnelmasta äitini ja pikkusiskoni kera viikonloppumatkallamme. Turku ja joulu yhdessä kuuluivat kiinteästi lapsuuteeni, sillä isovanhempani asuivat Turussa. Joulu ei myöskään ole kunnon joulu ilman joulurauhan julistusta, monena vuonna olimmekin sitä kuuntelemassa paikanpäällä. Matka ei valitettavasti alkanut kovin hyvin, sillä objektiivi hajosi. Joudutte siis valitettavasti tyytymään kännykkäkameran kuviin. Matkasta on niin paljon kerrottavaa, että päätin kirjoittaa kaksi postausta. Nyt on luvassa kahviloita ja ravintoloita, seuraavassa postauksessa sitten ostospaikkoja.

height=”1239″ width=”698″>

Aloitetaan pikkusiskoni ja minun pitkäaikaisesta suosikki kahvilasta, tunnelmallisesta Cafe Qwenselistä. Kahvila sijaitsee ihanan apteekkimuseon sisäpihalla. Apteekkimuseossa pääsee näin joulunaikaan ihastelemaan vanhan ajan joulupöytiä ja jouluherkkuja.

height=”1253″ width=”705″>

Kahvilassa nautimme ihanassa miljöössä herkullista punajuuri-vuohenjuustopiirakkaa. Kahvilassa on pöytiintarjoilu ja kahvi tuotiin pöytään kuparipannussa.

height=”1253″ width=”706″>

Joulutunnelma oli taattu, kun pääsimme seuraamaan pienten Lucia kulkuetta ikkunasta.

height=”1279″ width=”720″>

Toisen lounaan nautimme tietenkin Pizzariumissa. Olihan se pakko käydä testaamassa paikka, joka on saanut niin paljon kehuja blogeissa. Hansakortteli, jossa pizzarium sijaitsee on hieman sokkeloinen ja ainakin meidän oli hieman hankala löytää perille. Kärsivällisyys onneksi palkittiin ja älyopastaulujen avulla löysimme paikanpäälle. Maistoimme erilaisia pizzapaloja ja ne olivat erinomaisia, voin siis suositella paikkaa lämpimästi.

height=”475″ width=”475″>

height=”522″ width=”593″>

Emme meinanneet saada pöytää mistään ravintolasta, kun aloitin kyselyn viikkoa aikaisemmin eli aivan liian myöhään. Onneksi pääsimme kuitenkin illalliselle Blankoon. Miljöö oli taas kerran ihastuttava ja palvelu erittäin ystävällistä. Ruoka oli hyvää varsinkin lammassalaatti ja lammasvarras, mutta parasta illassa oli pöytämme siivousta odottaessa nauttimamme lämpimät mojitot. Mojito tarjottiin siis lämpimänä totina, mintusta sekä limestä irtosi huimasti makua tähän lämpimään juomaan. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla itsekkin kotona.

height=”892″ width=”526″>

Huomenna luvassa siis lisää jouluista tunnelmaa Turusta…

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *