Täytetyt kirsikkatomaatit
Tämän kesän viimeisistä itsekasvatetuista tomaateista päätin valmistaa yksinkertaisen alkupalan. Makeista kirsikkatomaateista koversin pois siemenet ja täytin herkullisella parmesantäytteellä. Aivan täydellinen alkupala ja ehdottomasti kannatti käyttää viimeiset itsekasvatetut kirsikkatomaatit tähän. Kirsikkatomaattien kovertamisessa saa olla kieli keskellä suuta, mutta muuten alkupalat valmistuvat todella helposti.
Huomasin juuri, että blogin kolmessa edellisessä postauksessa on käytetty myös parmesaania, huvittava yhteen sattuma.
Täytetyt kirsikkatomaatit
Ainekset
- 12 kpl
- kirsikkatomaatteja
- Täyte
- 1 dl
- parmesaania raastettuna
- 2 rkl
- ranskankermaa (rasvaa 28 %)
- 1 rkl
- tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 0
- suolaa ja mustapippuria
- Muut ainesosat
Tee näin:
Valmista ensin täyte sekoittamalla raastettu parmesan, ranskankerma ja hienonnettu basilika hyvin keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa kirsikkatomaateista pois hattu ja pieni pala pohjasta, jotta kirsikkatomaatit pysyvät pystyssä. Koverra kirsikkatomaateista varovasti pois siemenet. Täytä kirsikkatomaatit parmesan täytteellä ja nosta kirsikkatomaattien hattu päälle.