Täydellinen varhaiskaalisalaatti
Edellinen varhaiskaalisalaatti tuli ristittyä vaatimattomasti parhaista parhain varhaiskaalisalaatti, joten jatketaan samalla linjalla. Tällä kertaa nimeksi päätyi täydellinen varhaiskaalisalaatti. Rehellisesti sanottuna reseptien nimien ja blogi postausten otsikoiden keksiminen voi välillä olla hieman tuskaista. Nimi kyllä tässä tapauksessa kertoo kuvaavasti reseptistä. Varhaiskaali ja tilli sopivat tavattoman hyvin yhteen, kuten parhaista parhaimman varhaiskaalisalaatin kohdalla tuli todettua. Korvaamalla majoneesipohjaisen salaatinkastikkeen tillivinegretillä tuli varhaiskaalisalaatista sananmukaisesti täydellistä.
Tätä varhaiskaalisalaattia on meillä syöty jo lukuisia kertoja. Sukulaisia ja vieraita on myös kestitty tällä hyväksi/täydelliseksi havaitulla varhaiskaalisalaatilla. Kaikki varhaiskaalisalaattia maistaneet ovat olleet yhtämieltä reseptin nimestä, joten voin sitä teillekin hyvillä mielin suositella. Varhaiskaalisalaatti sopii erinomaisesti grilliruoan lisukkeeksi, vaikkapa ribsien kera nautittavaksi.
Täydellinen varhaiskaalisalaatti
Ainekset
- 1 kpl
- varhaiskaali (noin 600g)
- Tillivinegretti
- ½ dl
- oliiviöljyä
- ½ kpl
- sitruunan mehu
- 2 tl
- dijon sinappia
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 1 tl
- juoksevaa hunajaa
- 1 dl
- tuoretta tilliä hienonnettuna
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Tee näin:
Poista varhaiskaalista huonot uloimmat lehdet. Halkaise kaali ja poista kanta. Suikaloi kaali veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele vedellä lävikössä ja valuta hyvin vedet pois. Laita varhaiskaalisuikaleet tarjoilukulhoon. Sekoita tillivinegretin ainekset hyvin sekaisin keskenään. Kaada tillivinegretti varhaiskaalisuikaleiden joukkoon ja sekoita hyvin. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan puoleksi tunniksi.
Oi, tillivinegretti kuulostaa niin hyvältä!
Tämä meni kokeilulistalle, kuulostaa tosiaan herkulta.