Taste of Helsinki 11.6-14.6.2015

height=”1050″ width=”700″>

height=”1050″ width=”700″>

Pääsimme eilen miehen kanssa pitkästä aikaa treffeille. Viimeisestä olikin jo aivan liian pitkä aika, papalle suuri kiitos lapsenvahtina toimimisesta. Suuntasimme suoraan töistä Kansalaistorin puistoon Taste of Helsinkiin. Sääjumalat olivat kerrankin suosiollisia ja pääsimme nauttimaan ruokafestareiden annista kesäisessä auringonpaisteessa.

Osallistuimme ensimmäistä kertaa Taste of Helsinkiin, kun kutsu kävi ja aivan varmasti osallistumme myös ensi vuonna. Tänä vuonna jäi kyllä harmittamaan se, että emme varanneet koko viikonloppua tälle mahtavalle tapahtumalle, vaan ehdimme paikan päälle vain avajaispäivänä. Maisteltavaa olisi nimittäin riittänyt kaikille neljälle päivälle, yhden illan aikana ei valitettavasti jaksanut kaikkia annoksia maistaa. Viime vuoden ennätys taisi jonkun osallistujan kohdalla olla 17, joka minusta kuulostaa hurjalta määrältä.

height=”1050″ width=”700″>

Aloitetaan Taste of Helsingin ruokatarjonnan läpikäynti ehdotomalla suosikillamme, joka oli Ragun ylikypsä karitsan niska, karitsamakkara ja sinappipolenta. Aivan täydellistä ei voi muuta sanoa. Sinappipolentaa on ehdottomasti yritettävä itsekkin valmistaa. Ragu on ehdottomasti seuraavien treffien kohde miehen kanssa, jotka ovat toivottavasti mahdollisimman pian.

height=”1051″ width=”700″>

 

height=”1049″ width=”700″>

Jaetulle kakkossijalle pääsivät tamperelaisen Berthan suuta hivelevä ruis, possu ja sipuli annos sekä Brödin mahtavan makuinen savustettu härkä tartar. Suosittelen ehdottomasti maistamaan molempia.

height=”1049″ width=”700″>

 

height=”1050″ width=”700″>

Kaskiksen ylikypsää possunkylki oli myös herkullista ja ehdottomasti maistamisen arvoista. Mieheni piti erityisesti Emon rypsipossun ribseistä chipotlella maustettuna.

height=”1050″ width=”700″>

Matti Jämsenin friteerattu katajanmarjalla maustettu kanankoipi ja kuusenkerkkä oli herkullista ja makuyhdistelmät olivat todella mielenkiintoiset.

height=”1050″ width=”700″>

Harmittavan paljon jäi maistamatta ja kokematta, yksi ilta Taste of Helsingissä on selvästi liian vähän, tämä korjataan ensi vuonna. Taisimme myös tehdä aloittelijoiden virheen, herkuttelimme vatsamme täpötäyteen pääruoilla. Jälkiruoaksi jaksoimme nauttia vain lasillisen samppanjaa ja macaroneja. Ensi vuonna olemme onneksi viisaampia.

height=”1049″ width=”700″>

Ilmat näyttäisivät viikonloppuna suosivan, joten kannattaa ehdottomasti suunnata kohti Taste of Helsinkiä! Ruoan ja juoman lisäksi tapahtumassa on tarjolla mielenkiintoista ohjelmaa Taste Theatressa.

* Osallistumisen tapahtumaan sponsoroi Taste of Helsinki

height=”1031″ width=”700″>

height=”1049″ width=”700″>

Kommentit (1)
  1. sari kalliomäki
    13.6.2015, 06:22

    Mää näin teidät ohimennen siellä avajaistilaisuudesa :). Kahtena päivänä oli pakko maistella, yhtenä jäi niin monta mielenkiintoista kokematta. Ihana tunnelma ja kiva ilma tuulesta huolimatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *