Tapaksilla jatketaan: Marinoitu Manchego juusto Serrano kinkun kera
Tapas illan annilla jatketaan. Rakastan manchego juustoa, joten sitähän oli ihan pakko kehitellä tapas. Päädyin marinoimaan manchego juustoviipaleet. Hunaja ja rosmariini marinaadissa sopivat tavattoman hyvin maustamaan manchego juustoa. Marinoimiseen kannattaa varata reilusti aikaa. Nautimme ylijääneet tapakset sunnuntaina brunssilla ja marinoitu manchego oli silloin parhaimmillaan.
Mieheni pitää erityisesti serrano kinkusta. Kompromissinä päädyin kääräisemään serrano kinkkua manchego juustoviipaleiden ympärille. Koko komeus kiinnitettiin coctailtikulla ja herkullinen suupala oli valmis nautittavaksi. Sopivat erinomaisesti yhteen eli ehkä ei ollutkaan loppupeleissä kyse kompromissistä.
Herkullista viikonloppua ja hyvää ystävänpäivää!
P.S. Tapakset sopivat erinomaisesti rakkaimman hemmotteluun.
Marinoitua Manchego juustoa ja serrano kinkkua
Ainekset
- 250 g
- manchego juustoa
- 100 g
- serrano kinkkua
- 0
- coctailtikkuja
- Marinadi
- 2 rkl
- sitruunamehua
- 1 rkl
- juoksevaa hunajaa
- 2 rkl
- neitsyt oliiviöljyä
- 2 rkl
- tuoretta rosmariiniä hienonnettuna
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Poista juustosta kuori. Leikkaa juusto ½ cm viipaleiksi. Sekoitamarinadin ainekset hyvin keskenään. Laita juustoviipaleet laakeaan astiaan ja kaada marinadi päälle, peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin marinoitumaan muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Kääri juustoviipaleiden ympärille serranokinkkua ja kiinnitä coctailtikulla. Tarjoile heti.
Tämä on just minun makuun, nopsa ja helppo, mutta herkullinen! Pistän muistiin syksyn Espanja-viikkoja varten:)
Jään innolla odottamaan Espanja viikkoja!