Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Talvipäivään bratwurstia ja haudutettua hapankaalta

width=”619″ height=”928″>

Nyt olemme saaneet etelä-suomessakin nauttia lumesta ja pakkasesta muutamana viikonloppuna. Aurinkokin on pilkahtanut pilvien lomasta ja todistanut, että kevättä kohden ollaan menossa. Lapset ovat nauttineet ulkoilusta ja lumileikeistä täysin rinnoin. Itsekkin on tullut oltua ulkona paljon.

Talvisin meillä syödään paljon patoja, jotka lämmittävät mukavasti pakkasessa palelun jälkeen. Viime viikonloppuna en ryhtynyt pataa valmistamaan, vaan haudutin pitkään hapankaalta bratwurstien kera nautittavaksi. Lapset eivät tähän ruokaan ihastuneet, mutta perheen aikuiset sitäkin enemmän. Syömme usein hapankaalia ja tämä lämmin versio oli todella herkullista, jota taatusti tehdään myös toiste. Seuraavaksi taidan kokeilla hapankaalia piirakkassa ja keittossa.

Hyvää viikonloppua, kaikki ulos nauttimaan lumesta ja talvesta!

Bratwurstia ja haudutettua hapankaalia

Ainekset

170 g
pekonia
800 g
hapankaalia
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynsiä
1 dl
kuivaa valkoviiniä
2 dl
kanalientä
120 g
smetanaa
1 rkl
kokojyväsinappia
1 rkl
hunajaa
8 kpl
bratwursteja (1-2 kpl per syöjä)
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat. Valuta hapankaalia hetki lävikössä.

Kuutio pekoni ja laita kylmälle pannulle. Kuumenna pannu ja paista pekoni rapeiksi kuutioiksi. Lisää sipuli ja kuullota muutama minuutti. Lisää hapankaali, porkkanat ja valkosipuli ja kuulloma muutaman minuutin ajan.

Lisää valkoviini ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kanaliemi, smetana, sinappi ja hunaja. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.

Paista bratwurstit pannulla tai grillaa, tarjoile haudutetun hapankaalin kera.

Kommentit (2)

  1. Minna_A

    Kiva kuulla, että maistui 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *