Talven paras pataruoka Osso Bucco

width=”660″ height=”989″>

Lapsena rakastin Osso Buccoa, kuulemma söin koko perheen luuytimet. Perinteinen pata maistui edelleen erinomaiselta ja ilokseni lapsetkin tykkäsivät tästä klassikosta. Pakkaspäivät ja tuhdit pataruoat ovat kyllä vain mainio yhdistelmä. Aamupäivällä ruoka uuniin ja ulos nauttimaan talvesta. Sisään tullessa ruoka onkin jo valmista.

Risotto ei kyllä ilman vaivaa valmistu, mutta on ainakin omasta mielestäni kaiken vaivan arvoista. Perinteisestihän osso bucco tarjotaan risotto alla milanesen ja gremolatan kera. Sahramia ei tällä kertaa kaapeista löytynyt, joten osso bucco tarjoiltiin perusohjeella tehdyn risoton kera. Kotikaupungin tuoreyrtti valikoimissa oli lehtipersilija kato, joten gremolatakin jäi tällä kertaa tekemättä.

Blogiarkistosta löytyy osso buccon innoittamia ohjeita: Karitsan niskaa Osso Buccon tapaan ja Häränhäntää padassa.

Hyvää viikonloppua!

width=”660″ height=”989″>

 

Osso bucco

Ainekset

4 kpl
naudan potkaviipaleita (noin 1,2 kg)
3/4 dl
vehnäjauhoja
0
mustapippuria myllystä
0
suolaa
2 kpl
sipulia
4 kpl
valkosipulin kynttä
4 kpl
varsisellerin vartta
4 kpl
porkkanaa
3 dl
lihalientä
2 dl
kuivaa valkoviiniä
400 g
tomaattimurskaa (mutti)
140 g
tomaattipyreetä (mutti)
0
kuivattua timjamia
0
kuivattua oreganoa
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota potkaviipaleet hyvissä ajoin huoneen lämpöön. Kuori sipulit, porkkanat ja valkosipulin kynnet. Kuutioi sipulit, porkkanat ja varsisellerin varret. Hienonna valkosipulin kynnet. Mittaa jauhot lautaselle ja mausta reilusti mustapippurilla ja suolalla. Kierittele potkaviipaleet jauhoissa, kopauta varovasti liiat jauhot pois. Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja ruskista potkaviipaleet molemmilta puolilta, nosta sivuun odottamaan. Lisää pannulle sipuli, porkkana ja varsiselleri. Kuullota muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Kaada kasvikset pataan. Lisää paistinpannuun lihaliemi ja irroita pannusta maut. Kaada lihaliemi pataan. Lisää pataan tomaattimurska, tomaattipyree ja viini. Mausta oreganolla ja timjamilla. Lisää potkaviipaleet pataan. Laita kansi päälle ja nosta uuniin 175 asteeseen kolmeksi tunniksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoile risoton kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *