Sitruuna-Lakritsiposset
height=”749″ width=”500″>
Lakritsijuurijauhepurkki on jo pidemmän aikaa pyörinyt kaapissa ja en vain ole keksinyt mihin sitä käyttäisin. Rakastan raikkaita jälkiruokia, erityisesti possetteja. Possetteja on tullut tehtyä sitruuna-, lime-, veriappelsiini- ja tyrnimehulla. Herkullisen tyrnipossetin ohjeen löydät linkistä. Sitruuna ja lakritsi ainakin omasta mielestäni sopivat hyvin yhteen ja päätin kokeilla sitruunapossetin maustamista lakritsijuurijauheella.
Vitsit, että oli hyvää! Runsaan lakritsainen maku oli ainakin meidän perheessä enemmän aikuisten mieleen, lapsetkin toki söivät omat jälkkärinsä. Voin lämpimästi suositella kaikille lakritsin ystäville. Sitruuna-lakritsipossetin kera tarjosin kotimaisia pakastevadelmia ja ne sopivat yllättävän hyvin yhteen lakritsin kanssa.
height=”784″ width=”500″>
Sitruuna-Lakritsiposset
Ainekset
- 4 dl
- kuohukermaa
- 1½ dl
- sokeria
- 1 rkl
- lakritsijuurijauhetta
- 1½ dl
- sitruuna mehua
- Tarjoiluun
- 200 g
- kotimaisia (pakaste)vadelmia
- Muut ainesosat
Tee näin:
Mittaa kuohukerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä samalla sekoittaen 5 minuuttia. Siivilöi lopuksi lakritsijuurijauhe joukkoon ja sekoita hyvin. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita sitruunamehu joukkoon. Jaa seos 5 pieneen kulhoon tai lasiin. Peitä kulhot kelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli.