Savuporokiusaus

Lapsuudessani vietimme hiihtoloman yleensä lapissa. Lapset lähtivät mummilaan hiihtoloman viettoon, kun meillä vanhemmilla ei ollut lomaa. Pääsimme kuitenkin viime viikonloppuna nauttimaan talvesta ja auringosta. Hiihdimme auringonpaisteessa järven jäällä ja nautimme täysillä ihanasta talvipäivästä. Pääsimme siis hiukan hiihtoloman tunnelmaan vaikka meillä ei tällä kertaa lomaa ollutkaan.

Lapsuudessani lapissa hiihtolomalla tuli miltei aina syötyä kylmäsavuporokiusausta. Laitoin siis hiihtolenkin jälkeen savuporokiusauksen uunin ja saunan jälkeen savuporokiusaus olikin sopivasti valmista. Savuporokiusaus maistui ihanalta ja sen kanssa tarjottu puolukka-coleslaw toi kivaa raikkautta annokseen.

Hiihtolomatunnelmaan ei siis tarvita muuta kuin hiihtolenkki ja savuporokiusaus!

Savuporokiusaus

Ainekset (6 annosta)

1,5 kg
perunoita (rosamunda)
2 kpl
sipulia kuutioituna
1 kpl
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 pussi
kylmäsavupororouhetta
250 g
kylmäsavuporosulatejuustoa (koskenlaskija)
5 dl
ruokakermaa
2 rkl
voita vuoan voiteluun
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
1 tl
kuivattua timjamia
1 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

Kuori perunat ja leikkaa veitsellä senttimetrin paksuisiksi tikuiksi.

Kuori ja kuutioi sipulit. Kuullota sipuleita pannulla muutaman minuutin ajan.

Voitele uunivuoka.

Sekoita perunat, sipulit ja kylmäsavupororouhe. Kaada uunivuokaan.

Kuutioi sulatejuusto ja lisää savuporokiusaukseen.

Mausta savuporokiusaus timjamilla, suolalla ja pippurilla.

Kaada ruokakerma savuporokiusaukseen ja nosta kiusaus 200 asteiseen uuniin.

Paista savuporokiusausta tunnin verran. Peitä tarvittaessa loppuvaiheessa foliolla, ettei savuporokiusauksen pinta tummu liikaa.

ruoka uuniruoat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *