Salviamarinadi broilerille tai porsaan lihalle
Kevät on tullut ja viikonloppujen ruoalaitto on siirtynyt keittiöstä pihalle grillin äärelle. Meidän perheessä grillattavat lihat usein marinoidaan ennen grillausta. Salviasta on tullut yksi suosikki yrteisteistäni marinaadeihin. Salvia sopii mielestäni erityisesti maustapaan broileria tai porsaan lihaa. Aikaisemmin vierastin jostain syystä salvian makua, mutta nyt olen päässyt niin sanotusti sen makuun. Tähän marinaadiin käytin peräti koko ruukullisen tuoretta salviaa, jos et ole hullaantunut salviaan kannattaa salvian määrä puolittaa. Suosittelen kokeilemaan!
Salviamarinadi broilerille tai porsaan lihalle
Ainekset
- 600 g
- esim. broilerin paistileikkeitä tai porsaan ulkofile pihvejä
- Salviamarinadi
- 0
- ½-1 ruukullista tuoretta salviaa
- 3 kpl
- valkosipulin kynsiä
- 1 kpl
- sitruunan kuori raastettuna (luomu)
- 0
- sitruunan mehu puristettuna
- 2 rkl
- öljyä
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Laita salvian lehdet kivimortteliin tai tehosekoittimeen. Jos pidät salviasta kovasti käytä koko ruukullinen tuoretta salviaa, muutoin ½ ruukullista salviaa riittää. Lisää myös kuoritut valkosipulin kynnet, raastettu sitruunankuori. Hiero salvialehdet ja muut ainekset tahnaksi morttelissa. Lisää marinaadiin sitruunan mehu, öljy, suola ja mustapippuri.
Laita marinoitavat lihat pakastepussiin ja kaada salviamarinadi lihojen päälle. Hiero marinadi hyvin lihoihin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Ota lihat hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen grillausta. Grillaa broilerin paistileikkeet tai porsaan ulkofilee pihvit kyspsiksi.