Salvialla maustetut porsaan ulkofileepihvit
height=”1095″ width=”730″>
Idea tähän reseptiin lähti salvialla maustetusta porsaan sisäfileestä. Salvia sopii mielestäni erinomaisesti maustamaan porsaan lihaa. Kun salvia-valkosipulitahnan huumaava tuoksu täytti keittiön niin siltä seisomalta päätin istuttaa salviaa kotona ja mökillä yrttipenkkeihin. Aiemmin en pitänyt salviasta, mutta nyt olen pikkuhiljaa oppinut rakastamaan tätäkin yrttiä. Ilmakuivattu kinku muuttui grillissä mahtavan rapeaksi ja porsaan ulkofileepihvit katosivat parempiin suihin hetkessä. Ulkofileepihvien kera söimme grillattua parsaa ja uunissa paahdettuja uusia perunoita. Todella herkullinen ateria, sopii erinomaisesti vaikka vapun menuksi.
height=”1094″ width=”730″>
Salvialla maustetut porsaan ulkofileepihvit
Ainekset
- 600 g
- porsaan ulkofilettä
- 0
- tuoretta salviaa (puoli ruukullista)
- 4 kpl
- valkosipulinkynttä
- 1 rkl
- oliiviöljyä
- 0
- mustapippuria myllystä
- 0
- sormisuolaa
- 0
- ilmakuivattua kinkkua (5 siivua)
- 0
- coctailtikkuja
- 0
- öljyä grillaamiseen
- Muut ainesosat
Tee näin:
Leikkaa porsaan ulkofilee 5 pihviksi. Kuori valkosipulinkynnet ja laita mortteliin. Lisää mortteliin salvia, sormisuola ja mustapippuria myllystä. Survo ainekset morttelissa tahnaksi, lisää lopussa joukkoon oliiviöljy. Levitä tahna pihvien molemmille puolille. Kiedo ilmakuivattu kinkku porsaan ulkofilee pihvien ympärille ja kiinnitä coctail tikuilla. Ripottele pihvien pinnalle hiukan öljyä. Grillaa porsaan ulkofilee pihvit grillissä kypsiksi molemmilta puolilta, mausta suolalla ja mustapippurilla.