Puutarhassa: Mökin kasvimaa

Tässä hiukan kasvimaa realismia kuvan muodossa. Mökin kasvimaa oli oman onnensa nojassa kolme viikkoa, kun emme muilta kiireiltämme päässeet mökille viikonlopun viettoon. Hieman jännitti mitä kasvimaalta löytyy tai löytyykö enää yhtään mitään. Olin stressaantuneena seurannut Kustavin sade määriä ja sadetta ei ollut juurikaan tullut. Auton pysähdyttyä mökkipihaan suuntasin suoraan kasvimaalle. Vastassa ei onneksi ollut pystyyn kuivunut kasvimaa, vaan rikkaruohoja rehottava kasvimaa. Lasten ja tätini avustuksella kitkimme rikkaruohoja järkyttävän kasan. Kitkettävää tosin riittää vielä ensi viikonloppunakin. Rikkaruohojen keskeltä löytyi onneksi myös yrtit, salaatit, pinaatti, perunat, härkäpavut, lehtikaalit, kesäkurpitsaa, avomaankurkut, herneet ja raparperi.

Lehtikaalit olivat maistuneet jollekin ötökälle, toivottavasti lähtevät uudelleen kasvamaan. Perunoita istuttaessamme laitoimme aina perunoiden väliin härkäpavun kasvamaan. Halusin kokeilla saavatko perunat näin lisää typpeä ja kasvaisivat paremmin. Varret ovat ainakin kasvaneet reippaasti. Kesäloman alkaessa kolmen viikon päästä aion nostaa ensimmäiset perunat, joten siihen asti on jännitettävä kokeilun tuloksia.

Yrttimaalla tämän kesän uudet kokeilut ovat hot&spicy oregano ja sitruunatimjami, molemmat ovat maistuneet hyvin. Sitruunatimjamin tuoksu on aivan mahtava. Lapsille laitoin herneitä kasvamaan reilusti kasvimaan aidan viereen. Isoäidin aikoinaan istuttama ruusu innostui kukkimaan. Kesälomalle riittää siis mukavasti puuhattavaa ja toivottavasti myös satoa omaan pöytään.

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *